Timbalan Menteri Pertanian PH, Sim Tze Tzin Padam Post Facebook Hina Orang Melayu Selepas Di Kecam Teruk Netizen

Timbalan Menteri Pertanian PH, Sim Tze Tzin Padam Post Facebook Selepas Di Kecam Teruk. Selepas di kecam teruk oleh netizen, Timbalan Menteri tersebut akhirnya memadam post yang di muat naik di halaman facebooknya.

Refhttps://facebook.com/story.php?story_fbid=10217579353489586&id=1050280454

Post yang bertulis dengan caption "Akhirnya 1 juta pak guard (pengawal keselamatan) dari Bangladesh telah sampai... ka ka ka..." telah mengundang kemarahan netizen kerana majoriti yang ada dalam gambar tersebut adalah bangsa Melayu beragama Islam.

Di hadapan gambar tersebut ada wajah Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dan juga Dr Asyraf Wajdi. pemimpin UMNO.

Untuk rujukan, gambar yang di gunakan oleh beliau adalah gambar Skuad Sabil Pemuda UMNO yang baru sahaja di lancarkan pada 25 Ogos 2019.HINAAN BUAT PRESIDEN DAN PEMUDA UMNO. LEBIH JIJIK IANYA PENGHINAAN KEPADA BANGSA MELAYU.

Perbuatan si gila ini secara jelas adalah penghinaan yang sangat keji terhadap Presiden dan Pemuda UMNO dan UMNO secara khususnya.

Secara lebih keras, ia adalah satu penghinaan secara jelas kepada bangsa Melayu dan kaum Muslimin di Malaysia sebagai warganegara dan tuan tanah di sini.

Dan secara jelas juga, menunjukkan bagaimana pandangan kaum mata sepet ini kepada orang Melayu secara terang-terangan.

Mereka anggap kamu pendatang lah bodoh!

- Pendekar Berkuda -

/
Timbalan Menteri Pertanian PH, Sim Tze Tzin Padam Post Facebook Hina Orang Melayu Selepas Di Kecam Teruk Netizen Timbalan Menteri Pertanian PH, Sim Tze Tzin Padam Post Facebook Hina Orang Melayu Selepas Di Kecam Teruk Netizen Reviewed by Pendekar Berkuda on 3:23:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!