Cikgu Tuisyen Di Rumah Di Bangi, Bandar Baru Bangi & Kajang.

Salam dan Hai. Anda sedang mencari guru atau cikgu tuisyen di rumah di Bandar Baru Bangi, Bangi, Kajang dan kawasan sekitarnya? Anda sedang berada di tempat yang betul!

Tahukah anda dengan melantik guru peribadi untuk anak anda akan membantu mereka untuk menjadi lebih fokus dalam pelajaran di bandingkan dalam keramaian kawan-kawan di kelas? Di sinilah kelebihan di ajar secara khusus berbanding pukal seperti di sekolah.


Zaman sekarang ibu bapa amat mementingkan pendidikan anak-anak. Jika boleh mereka mahukan anak-anak mereka mendapat pendidikan yang baik dan berkualiti. Lantas meningkatkan pencapaian akademik mereka dan seterusnya lulus cemerlang di sekolah dan peperiksaan yang bakal anak-anak mereka hadapi.

Adalah lebih baik sekiranya ibu bapa memilih untuk mencari guru tuisyen yang boleh mengajar anak mereka di rumah. Sama ada secara berkelompok mahupun secara individu. Semuanya terpulang kepada ibu bapa itu sendiri.

Sesi anak anak murid tuisyen bersama Cikgu Tuisyen di rumah Bangi.

TUISYEN DI RUMAH DENGAN CIKGU LEBIH SELAMAT.

Ya. Sudah pasti lebih selamat untuk anak anda belajar di rumah di bandingkan dengan menghantar mereka ke pusat-pusat tuisyen di luar sana. Sudah pasti anda juga sebagai ibu bapa boleh tahu bagaimana sesi pembelajaran mereka.

Sebelum memilih guru tuisyen di rumah di Bangi, Bandar Baru Bangi dan Kajang pula, anda sebagai ibu bapa perlu tahu untuk menilai ciri-ciri guru tuisyen yang baik. Di sini saya akan terangkan ciri-ciri tersebut supaya anda lebih mudah faham.

Anak-anak anda perlukan pertolongan anda. Namun anda tak ada masa yang banyak untuk membantu mereka kerana kesibukan kerjaya dan mencari rezeki.

1. GURU TUISYEN DI RUMAH PERLULAH BERPENGALAMAN & MEMILIKI SEKURANG-KURANGNYA IJAZAH

Bukan mudah mencari guru tuisyen di rumah yang boleh membantu meningkatkan pencapaian akademik anak-anak kita. Nampak remeh tapi anda perlu tahu pengalaman adalah penting untuk seorang guru mengajar anak didiknya.

Pengalaman tanpa pencapaian akademik sebagai bukti bukanlah apa-apa. Maka di sinilah letaknya kepentingan pencapaian akademik. Walaupun ini sebenarnya tak tergunapakai untuk mereka yang mempunyai pencapaian cemerlang dalam akademik mereka dan mereka masih belajar. Lepasan SPM misalnya.

Namun begitu, ia sudah pasti memuaskan citarasa anda untuk mendapatkan guru tuisyen terbaik untuk anak anda. Bukan begitu?

Setiap anak ada perangai mereka yang tersendiri. Guru yang baik mampu mengawal perilaku dan sikap anak-anak kita yang kadang-kadang kita sendiri sebagai ibu bapa gagal untuk lakukannya. Jadi di sini lah pentingnya pengalaman seorang guru.

Dari Gambar Fail Guru Tuisyen Di Rumah Bangi. Kelihatan pelajar sedang khusyuk belajar dan fokus kepada pelajaran mereka. Anda juga pasti mahu anak anda begini bukan?

2. SEORANG GURU TUISYEN YANG BAIK ADALAH MEMILIKI MASA YANG FLEKSIBEL

Fleksibel di sini bukanlah boleh mengajar sampai lewat tengah malam atau sehingga awal pagi. Maksudnya di sini, masa untuknya mengajar adalah tidak membebankan anda dan juga anak-anak anda. Jadi anda bolehlah mengatur masa untuk pelajaran anak-anak anda.

Sama ada anda mahu mereka belajar di waktu senggang ataupun belajar di waktu yang anda fikir anda boleh buat perkara lain dan anak anda perlu di berikan perhatian. Khuatir mereka menghabiskan masa dengan sia-sia ketika anda tak ada. Jadi di sinilah fleksibiliti masa seorang guru tuisyen sangat berguna kepada anda.

Dari fail Guru Tuisyen di rumah Bangi, Bandar Baru Bangi, Kajang dan sekitarnya. Adik ini sedang fokus menyiapkan tugasan yang diberikan sambil diperhatikan oleh cikgu tuisyen di rumah Bangi.

3. KOS YURAN GURU MESTILAH BERPATUTAN

Masalah yuran sebenarnya bukanlah isu kepada ibu bapa yang mahukan kejayaan akademik dan pencapaian terbaik kepada anak-anaknya. Namun dalam era sekarang, kewangan adalah satu perkara yang sangat mustahak untuk di jaga.

Jadi di sinilah di mana kos yuran tuisyen yang murah dan berpatutan mampu memudahkan ibu bapa untuk melakukan perancangan yang terbaik dari segi kewangan di samping membantu anak-anak anda untuk berjaya dengan lebih cemerlang dalam pelajaran. Di sinilah pentingnya kebolehan anda untuk melakukan tawar menawar jika boleh.

Mana tahu cikgu tuisyen di rumah Bangi bermurah hati untuk beri anda diskaun kan? Haha.

Tapi haruslah di ingat, kos transport untuk cikgu itu sampai di rumah anda juga ya. Kasihanlah jika beliau terpaksa berulang alik ke rumah anda hanya untuk bayaran yang tak setimpal bukan? Di sinilah pentingnya perkiraan anda. Kira baik-baik ya.

Mendapat keputusan peperiksaan yang baik adalah kegembiraan untuk anak-anak anda kerana telah berjaya membuatkan anda gembira. Tak begitu? Daftarlah dengan Guru Tuisyen di Rumah Bangi Sekarang!

KENALI GURU TUISYEN / CIKGU TUISYEN DI RUMAH BANGI, BANDAR BARU BANGI & KAJANG YANG PENUH PENGALAMAN.

Cikgu Su - Cikgu Tuisyen Di Rumah Bangi, Bandar Baru Bangi & Kajang
Nama : Suhana bt Ahmad ( Tutor Hana/Cikgu Su)

Beliau merupakan pelajar cemerlang di sekolah sehingga melayakkan beliau untuk ditawarkan tempat di Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan dalam aliran Sains Tulen. Kecemerlangannya membolehkan beliau menamatkan pengajian in advance dalam masa satu tahun sahaja.

Cikgu Su kemudiannya menyambung pengajian ijazah di Universiti Putra Malaysia. Beliau memiliki kelulusan Ijazah Sarjana Muda Sains Hortikultur (Kepujian) dari Universiti Putra Malaysia.

Memiliki lebih empat tahun pengalaman dalam bidang pengajaran tuisyen baik di rumah mahupun di pusat tuisyen. Pengajaran di rumah adalah kerana beliau melihat ramai ibu bapa lebih yakin untuk anak-anak mereka belajar di rumah dibandingkan di tempat lain.

Telah mengajar dan mendidik lebih 100 orang pelajar baik secara private coaching mahupun group coaching (tuisyen berkelompok).

Sebelum ini beliau mengajar di Kota Damansara dan kawasan sekitarnya. Selepas berkahwin, beliau mengikut suaminya berpindah ke Bangi. Namun keinginan beliau untuk mendidik anak-anak supaya mendapat kejayaan yang cemerlang dalam akademik tak pernah padam. Kini beliau mahu berbakti di Bangi pula.

Subjek atau mata pelajaran yang di ajar oleh beliau adalah Add Maths (Matematik Tambahan), Mathematics, Sciences, dan subjek teras UPSR, PT3 dan SPM.

Menurut beliau, anda boleh meminta maklumat mengenai testimoni ibu bapa, sijil mahupun kelayakan beliau dengan menghubungi beliau sendiri. Saya jamin anda pasti akan berpuas hati.

KEJAYAAN ANAK-ANAK ANDA ADALAH MILIK ANDA.

Saya pasti tiada ibu bapa yang mahu melihat anak-anak mereka lemah ataupun gagal dalam pelajaran. Di sinilah pentingnya memilih guru yang berpengalaman untuk mengajar dan mendidik anak anda supaya berjaya dalam akademik mereka.

Insya ALLAH, tiada pelaburan yang jauh lebih baik untuk anak-anak anda selain daripada pendidikan. Ilmu adalah segalanya. Bak kata pepatah.

"Benih yang baik, di campak ke laut menjadi pulau."

Pelaburan yang baik, di akhirnya pasti akan membuahkan hasil. Semoga usaha anda yang baik untuk melihat kejayaan anak-anak anda di balas dengan kebaikan pula. Aamiiin.HUBUNGI CIKGU SUHANA UNTUK MEMBANTU ANAK ANDA AGAR LEBIH CEMERLANG DALAM PELAJARAN MEREKA.


.

Cikgu Tuisyen Di Rumah Di Bangi, Bandar Baru Bangi & Kajang. Cikgu Tuisyen Di Rumah Di Bangi, Bandar Baru Bangi & Kajang. Reviewed by Pendekar Berkuda on 3:43:00 PG Rating: 5

Tiada ulasan

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!