Shamini Darshini Kaliemuthu marah polis tangkap penghina Yang Di Pertuan Agong.

"Menangkap mereka adalah langkah ke belakang dalam mempromosikan kebebasan bersuara." - K. Shamini Darshini, Amnesty International Malaysia.

1. Persatuan Hak Asasi Manusia (Amnesty International Malaysia) mendesak mereka yang ditangkap menghina YDP Agong supaya dibebaskan segera.

2. Presidennya, K. Shamini Dharsini menyelar tindakan menangkap mereka yang menghina Agong sebagai "langkah ke belakang".

3. Pelik nih. Ketika kes Edy Rejang dahulu yang dibuang kerja, dimalukan, diancam keselamatan keluarganya, tiada pula kedengaran suara-suara 'hak asasi manusia' ini?

4. Ketika pemimpin PAS Sarawak ditangkap polis sekarang ini kerana mengherdik pemimpin DAP, tiada pula kedengaran 'hak asasi kebebasan bersuara'?
5. Ketika Muhammad Adib dipukul mati oleh pengganas Hindu, tiada pula kedengaran 'suara hak asasi' mengutuk kezaliman kepada penjawat awam?

6. Adakah hak asasi itu hanya untuk orang yang hendak menjatuhkan institusi Melayu dan Islam?

7. Inilah dia jarum-jarum halus yang ingin "membunuh" kedudukan Islam dan Melayu di Malaysia.

8. Puak-puak ini menggunakan alasan 'hak asasi' sebagai perisai untuk meraih sokongan kuasa luar.

9. Kalau tak kita pun boleh panggil mereka "Keling paria" sesuka hati la kan?.. Barulah namanya 'hak asasi bersuara' dan 'tak mundur'.
Kredit : Negara Insider.

ARTIKEL BERKAITAN : 
Shamini Darshini Kaliemuthu marah polis tangkap penghina Yang Di Pertuan Agong. Shamini Darshini Kaliemuthu marah polis tangkap penghina Yang Di Pertuan Agong. Reviewed by Pendekar Berkuda on 2:56:00 PG Rating: 5

Tiada ulasan

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!