Eric Liew Tuduh Mantan Agong Berzina, Pejabat Cisco System Malaysia Kecoh

Eric Liew adalah nama pengguna Facebook yang menghina bekas Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V menerusi ruangan komen media sosial berkenaan serta merupakan kakitangan syarikat tersebut.

Eric Liew | Facebook

KUALA LUMPUR 7 Jan. - Suasana pejabat Cisco Systems Malaysia (Cisco) di Menara One Sentral di sini menjadi 'panas' dan kecoh apabila terdapat kakitangannya enggan memberi kerjasama kepada wakil Pergerakan Pemuda UMNO yang ingin menyerahkan memorandum bantahan terhadap Eric Liew.

Eric Liew adalah nama pengguna Facebook yang menghina bekas Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V menerusi ruangan komen media sosial berkenaan serta merupakan kakitangan syarikat tersebut.

SEBELUMNYA : Lihat Apa Yang Di Lakukan Oleh Rakyat Malaysia Apabila Raja nya Di Hina

Penyerahan memorandum yang sepatutnya mengambil masa lima minit berlanjutan sehingga lebih setengah jam berikutan pihak syarikat terlalu berdolak-dalik.

Malah, seorang kakitangan syarikat itu seolah-olah tidak senang dengan kehadiran wakil Pemuda UMNO dan media selain enggan mengatur pertemuan dengan wakil pengurusan syarikat.


Pihak syarikat turut memanggil beberapa anggota polis bantuan bagi membantu meredakan ketegangan yang berlaku di situ.

Bagaimanapun, memorandum itu berjaya diserahkan kepada seorang lagi kakitangan syarikat yang enggan memanjangkan 'drama' tersebut.

Dalam kunjungan itu, Pemuda UMNO diwakili exconya, Ikmal Hazlan Ikmal Hisham dan Naib Ketua Pemuda UMNO Selangor, Amin Mohd. Shukor.

Ikmal Hazlan ketika ditemui pemberita berkata, tujuan utama penyerahan memorandum berkenaan adalah mudah iaitu untuk mendesak Cisco Systems supaya mengambil tindakan terhadap kakitangannya yang menghina bekas Yang di-Pertuan Agong.

Katanya, urusan penyerahan memorandum itu sepatutnya mengambil masa singkat, tetapi menjadi kecoh dan berlanjutan sehingga satu tempoh yang lama.

“Mereka (Cisco Systems) seolah-olah berdolak-dalik untuk menerima memorandum ini. Hajat kita tidak mahu mengganggu.

“Pemuda UMNO bagaimanapun kekal dengan pendirian bahawa tindakan tegas perlu dikenakan terhadap Eric jika terbukti melanggar Perlembagaan Persekutuan dan Rukun Negara,” katanya.

Amin pula berkata, penyerahan memorandum itu bukan kerana Eric seorang berketurunan Cina, tetapi ia meliputi isu warganegara keseluruhannya.

Katanya, sesiapa sahaja yang gagal untuk memahami dan kesejahteraan negara, akan diambil tindakan.

“Kalau Cisco gagal ambil tindakan dalam masa terdekat, kita akan berterusan membuat desakan,” ujarnya. - UTUSAN ONLINE

ARTIKEL MENARIK :

Eric Liew Tuduh Mantan Agong Berzina, Pejabat Cisco System Malaysia Kecoh Eric Liew Tuduh Mantan Agong Berzina, Pejabat Cisco System Malaysia Kecoh Reviewed by Pendekar Berkuda on 4:56:00 PG Rating: 5

Tiada ulasan

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!