CEO Goldman Sachs Mohon Maaf - Ini Penjelasan Najib Razak

Goldman Sachs adalah bank yang bertanggungjawab menguruskan dana pelaburan 1MDB yang di dapatkan dari IPIC.

CEO Baru Goldman Sachs
BEKAS Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memberikan penjelasan mengenai isu Goldman Sachs yang telah memohon maaf kerana perbuatan pegawai kanannya dalam menyonglap duit pelaburan 1MDB sehingga mencetuskan skandal yang dikatakan terbesar di seluruh dunia.

Artikel Berkaitan : CEO Goldman Sachs Mohon Maaf

Ini video penjelasan beliau.KESIMPULAN.

Kita kena fahami isu ini. Isu ini sebenarnya melibatkan pengkhianatan yang dilakukan oleh salah satu bank pelaburan terbesar dunia iaitu Goldman Sachs. Siapa sangka mereka akan melakukan pengkhianatan seperti ini kerana mereka merupakan bank pelaburan yang ternama dan antara terbesar dunia.

1MDB mungkin tersilap dalam hal ini. Siapa sangka 1MDB akan di khianati oleh pegawai-pegawai IPIC dan juga pegawai-pegawai Goldman Sachs. Belum lagi pegawai-pegawai yang ada dalam 1MDB itu sendiri.

Ia umpama kita melabur dalam PNB, kita takkan tahu sekiranya pegawai-pegawai dalam PNB itu akan mengkhianati kita. Adakah ianya merupakan kesalahan kita jika ada pegawai yang khianat? Sudah pastilah tidak bukan?

Itulah juga kisahnya dengan 1MDB. Namun rakyat Malaysia ramai yang buta dan bodoh dalam menilai. Orang lain yang salah, orang lain yang mereka persalahkan.

Harus di ingat, sekalipun 1MDB terletak di bawah Menteri Kewangan, seperti mana-mana GLC kerajaan yang lain, Menteri Kewangan tidaklah mempunyai kuasa untuk masuk campur urusan perniagaan 1MDB sesuka hati. Kerana sebagai sebuah syarikat, 1MDB tertakluk kepada pengurusan syarikat korporat yang mana pengurusan mereka di lakukan melalui pihak pengurusan professional dan juga Lembaga Pengarah.

Namun apakan daya. Orang ramai lebih memilih untuk percaya cakap orang kafir dan munafik lebih daripada yang lain.

- PENDEKAR BERKUDA -CEO Goldman Sachs Mohon Maaf - Ini Penjelasan Najib Razak CEO Goldman Sachs Mohon Maaf - Ini Penjelasan Najib Razak Reviewed by Pendekar Berkuda on 5:50:00 PG Rating: 5

Tiada ulasan

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!