10 Pejabat MARA Daerah Bakal Di Tutup, Menteri di Minta Beri Penjelasan Segera. Benar Atau Tidak?

Viral di internet mengenai berita bahawa 10 Pejabat Daerah Majlis Amanah Rakyat (MARA) bakal di tutup Jun 2019.


Ini bukan cerita murahan. Berita ini sekiranya benar adalah sangat melampau! Apa salah pejabat MARA tersebut sehingga mahu di tutup? Tak ada angin tak ada ribut, pejabat yang bertanggungjawab membantu meningkatkan ekonomi dan status sosial kaum Melayu dan bumiputera pula kerajaan mahu musnahkan.

Ini memang melampau!

Mana menteri yang bertanggungjawab? Apa penjelasan beliau mengenai perkara ini? Bukan biasa-biasa ni. Hak orang Melayu dan bumiputera semakin terhakis hari demi hari.

Sudahlah sebelum ini mereka merampas hak orang Islam dalam Tabung Haji dengan memberikan bisnes yang menjana keuntungan kepada Tabung Haji kepada SPV. Kali ini mereka mahu lebih lagi pula? Agak-agaklah!

Petikan artikel dari Blog Rakyat 14. Anda baca sendiri dan nilaikanlah.

"Kepentingan orang-orang Melayu akan lebih terjaga pada era kerajaan Pakatan Harapan" kata pemimpin PPBM 
Dengar boleh, percaya jangan.. Hakikat sebenar sekarang ni, satu demi satu kepentingan umat Islam dan orang-orang Melayu dikacau ganggu dan satu demi satu akan ditutup. 
Salah siapa? UMNO Parti terbesar orang Melayu gagal mainkan peranan atau kerajaan PH kini tunduk dengan satu demi satu desakan DAP ??

TERKINI!

Hasil maklumat dalaman daripada mereka yang sayangkan masa depan MARA dan kepentingan serta aset-aset MARA, akan berlaku penutupan besar-besaran Pejabat-pejabat MARA di 7 buah negeri iaitu Kedah, Pulau Pinang, Perak, Pahang, Selangor, Johor, dan Terengganu.

Pengirim mohon supaya nama dan nombor telefon dia dirahsiakan atas faktor keselamatan.


KESIMPULAN.

Inilah padahnya bila orang Islam dan bumiputera bodoh dalam berpolitik. Sibuk sangat nak tangkap Najib dan Rosmah dan sumbat dalam penjara. Bodoh tak boleh di ajar. Cerdik tak boleh di ikut.

Sekarang tengoklah. Semakin jahanam negara lepas dikuasai oleh kafir dan munafik. Orang lain yang bodoh, orang lain yang terkena tempias. Celaka betul.

- Pendekar Berkuda- 

10 Pejabat MARA Daerah Bakal Di Tutup, Menteri di Minta Beri Penjelasan Segera. Benar Atau Tidak? 10 Pejabat MARA Daerah Bakal Di Tutup, Menteri di Minta Beri Penjelasan Segera. Benar Atau Tidak? Reviewed by Pendekar Berkuda on 10:33:00 PG Rating: 5

Tiada ulasan

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!