10 Sebab Kenapa Anda Perlu Pergi Aquaria KLCC Sekarang!

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Pergi Aquaria KLCC. Dah lama aku tak menulis pasal travel dan tempat-tempat menarik di seluruh Malaysia. So, kali ini aku nak share mengenai promosi  lawatan sempena Krismas di Aquaria KLCC yang terletak bersebelahan Suria KLCC dan Menara KLCC.

Kat sini aku nak kongsikan 10 sebab kenapa korang perlu pergi Aquaria KLCC dalam masa terdekat.

Aquaria KLCC Cara Nak Pergi


1. Pameran bertemakan Krismas

Bermula hari ini sehingga 31 Disember nanti, para pengunjung berpeluang melihat pameran bertemakan Krismas dan bersama Rocky dan Santa Claus bermain salji.

2. Ada Scuba Jingle Bell Dance

Para pengunjung berpeluang melihat rakan-rakan Santa Claus menyelam di dalam akuarium terbesar di sana sambil menari Jingle Bell Dance.

3. Santa Claus berskuba

Anda ingin melihat Santa Claus berskuba dengan sutnya yang berwarna merah itu? Jangan lepaskan peluang kerana figura umum itu akan memberi makan kepada ikan-ikan di dalam akuarium

4. Berpeluang berjumpa dengan Rocky dan Santa Claus

Apabila anda tiba sahaja di ruang akuarium gergasi, Rocky si jerung dan Santa Claus akan menyambut kehadiran anda dan kanak-kanak akan diberi hadiah istimewa.

5. Hadiah istimewa untuk Matt si sotong gergasi

Ingin tahu apakah hadiah yang Matt bakal dapat menjelang Krismas nanti. Datang ke Aquaria KLCC kerana hadianya masih lagi rahsia sebagai kejutan untuk sotong bertuah itu.

6. Buat ais kacang untuk Otter

Otter adalah haiwan yang sangat comel bukan? Anak-anak anda nanti berpeluang melihat kelincahan haiwan itu berenang dalam air dan terdapat aktiviti istimewa sempena Krismas untuk Otter.

7. Sambutan Krismas bersama Kismet si penyu dan rakan-rakannya

Menjelang hari Krismas nanti, Kismet si penyu dan rakan-rakannya antara haiwan paling bertuah kerana terdapat festival yang dirancang untuk mereka.

8. Harga tiket yang sama

Jadi, jangan lepaskan peluang. Meskipun terdapat tambahan pameran dan aktiviti di Aquaria KLCC, harga tiket masih lagi sama iaitu RM49 bagi orang dewasa dan RM39 pula untuk kanak-kanak pemegang MyKad.

Bagi pelancong luar negara pula adalah RM69 untuk dewasa dan RM59 untuk kanak-kanak.

Sebagai panduan para pengunjung sekalian, setiap aktiviti diadakan secara berkala iaitu setiap 30 minit pada hari biasa dan 15 minit pada hujung minggu

Sementara bagi aktiviti istimewa bersama Matt, Otter, Kismet dan rakan-rakan, ia bermula menjelang Krismas nanti.Sumber Asal - UTUSAN ONLINE
10 Sebab Kenapa Anda Perlu Pergi Aquaria KLCC Sekarang! 10 Sebab Kenapa Anda Perlu Pergi Aquaria KLCC Sekarang! Reviewed by Pendekar Berkuda on 6:20:00 PTG Rating: 5

1 ulasan

  1. Fuh dah lama sangat rasanya, kali terakhir jejak kaki ke Aquaria ni

    BalasPadam

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!