Contoh Soalan Exam Penolong Pegawai Trafik Udara A29


Contoh Soalan Exam Penolong Pegawai Trafik Udara A29. Himpunan Nota Rujukan, Contoh Soalan, Panduan dan Tips Menghadapi Peperiksaan Online Penolong Pegawai Trafik Udara.

Anda mahukan rujukan contoh soalan dan jawapan peperiksaan online Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29? Rujukan di bawah ini adalah milik anda.

Ianya adalah himpunan nota-nota berserta rujukan dan contoh soalan dan jawapan, soalan latih tubi untuk menghadapi peperiksaan online Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A41.

Daftarkan diri anda dengan mengisi borang di bawah ini.Saya pasti rujukan ini akan membantu anda untuk bersedia dengan lebih pantas dan cepat bagi menghadapi peperiksaan online nanti.

Di dalamnya juga dikongsikan tips-tips untuk menghadapi peperiksaan online Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29.FORMAT PEPERIKSAAN ONLINE PEN. PEGAWAI KAWALAN TRAFIK UDARA A29

Bagi yang pertama kali mendapat panggilan exam untuk menduduki peperiksaan online Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara, anda perlu tahu format peperiksaan online ini.

Berbeza dengan pengambilan sebelum ini yang mana peperiksaan di jalankan secara bertulis. Exam kali ini dilaksanakan sepenuhnya dalam talian.

Mengikut maklumat dari SPA, exam kali ini mempunyai 2 Seksyen iaitu

Seksyen A - Pengetahuan Am
Seksyen B - Daya Menganalisa Masalah.


1. SEKSYEN A – PENGETAHUAN AM

Ujian ini mengandungi 50 soalan berbentuk aneka pilihan. Calon dikehendaki mengetahui secara umum hal-hal yang berkaitan dengan bidang air safety, teknologi maklumat dan komunikasi, serta lain-lain perkembangan semasa.

Masa : 40 minit
Soalan : 50 soalan aneka pilihan

CONTOH SOALAN :

Lapangan Terbang Antarabangsa Senai juga dikenali sebagai

A. Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Ismail Petra
B. Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Ismail
C. Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Azlan Shah
D. Lapangan Terbang Antarabangsa Tengku Ibrahim2. SEKSYEN B – DAYA MENYELESAIKAN MASALAH / MATHEMATICS AND PROBLEM SOLVING

Ujian ini mengandungi 40 soalan berbentuk aneka pilihan. Seksyen ini bertujuan menguji kebolehan daya menyelesaikan masalah, kecekapan memahami permasalahan dan menguji kebolehan calon membezakan antara pertalian dan simbol abstrak.

Seksyen ini mungkin akan diuji di dalam Bahasa Inggeris.

Masa : 45 minit 
Soalan : 40 soalan aneka pilihan

CONTOH SOALAN :

If 16 X 16 X 16 = 8 X 8 X P, then P = ?

A 4
B 8
C 48
D 64Rujukan Lengkap & Soalan Latih Tubi

Untuk menghadapi peperiksaan ini. Anda perlukan rujukan lengkap dan berguna sebagai persediaann anda.

Daftar waiting list di bawah untuk menerima update dari saya mengenai exam ini. Saya akan berkongsi dengan anda panduan, rujukan, dan tips berguna untuk menghadapi peperiksaan online kerajaan.


  • Calon Exam Gred A41 – Waiting List Gred A41 (Tutup)


  • Calon Exam Gred A29 – Waiting List Gred 29 (Tutup)Saya akan bantu anda untuk lebih bersedia. Sudah beribu-ribu calon saya bantu untuk menghadapi peperiksaan online kerajaan. InsyaALLAH. Anda bakal jadi yang seterusnya.
Contoh Soalan Exam Penolong Pegawai Trafik Udara A29 Contoh Soalan Exam Penolong Pegawai Trafik Udara A29 Reviewed by Pendekar Berkuda on 12:30:00 PG Rating: 5

Tiada ulasan

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!