Contoh Soalan Exam Pegawai Kawalan Trafik Udara A41 & A29

Contoh Soalan Exam Pegawai Kawalan Trafik Udara A41 & A29. Himpunan Nota Rujukan, Panduan, Contoh Soalan Latih Tubi & Group Whatsapp, Telegram, dan Facebook dan Tips Menghadapi Peperiksaan.

Jika anda merupakan salah seorang daripada calon peperiksaan online Pegawai Kawalan Trafik Udara, anda boleh mendapatkan rujukan dan panduan peperiksaan online anda di sini.

Sebelum itu izinkan saya untuk mengucapkan tahniah kepada anda kerana layak untuk menduduki peperiksaan online Pegawai Trafik Udara A41 dan Penolong Pegawai Trafik Udara A29.

Untuk makluman anda, jawatan ini kali terakhir di buat pengambilan adalah pada tahun 2013. Iaitu 4 tahun lepas. Kali ini pengambilan jawatan ini akan di lakukan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam - SPA.

Format Peperiksaan Online PKTU A41 dan PPKTU A29

Kedua-dua exam ini mempunyai format yang sama iaitu :

  • a. Seksyen A - Pengetahuan Am (40 Minit)
  • b. Seksyen B - Daya Menganalisa Masalah. (45 Minit)

Silakan sertai Channel Telegram Khas untuk menerima update terkini daripada saya. Sekiranya anda berminat untuk join Group Whatsapp Khas saya barulah saya akan masukkan anda.


LANGKAH PERTAMA SEBELUM EXAM

Sebelum itu silakan baca mengenai perkara-perkara di bawah ini.

1. Istilah-istilah penerbangan
2. Peraturan penerbangan
3. Syarikat-syarikat penerbangan
4. Jenis-jenis pesawat
5. Bahagian-bahagian pesawat
6. Kod-kod penerbangan
7. Pentadbiran Kawalan Udara Malaysia.
8. Senarai lapangan terbang di Malaysia
9. Senarai Pangkalan Udara di Malaysia
10. Negara-negara, Kedudukan dan Matawang

Dan lain-lain.

Buat satu topik untuk setiap nota.

Cari info2 yang berkaitan dan kumpul.

Anda kena bersedia dari sekarang.

Jika anda tidak bersedia dari sekarang, saya khuatir anda akan menghadapi masalah untuk menjawab soalan peperiksaan online nanti.

Apa yang perlu anda lakukan adalah membuat dan menyalin nota dan bukannya hanya membaca.

Itulah yang sebenarnya perlu anda lakukan sebelum menghadapi peperiksaan online Pegawai Kawalan Trafik Udara A41 mahupun Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29

Jika anda mahukan Panduan & Rujukan Exam Pegawai dan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara serta di bimbing oleh saya sendiri secara personal untuk menghadapi peperiksaan ini, silakan daftar waiting list di bawah ini.[+] Calon PKTU Gred A41 - Silakan Daftar Sini ya.

[+] Calon PPKTU Gred A29 - Silakan Daftar Sini ya.

.

InsyaALLAH, saya akan cuba untuk membantu anda untuk melakukan persediaan dengan lebih baik. Pengalaman saya membantu calon-calon exam kerajaan sebelum ini akan saya kongsikan bersama anda.

Apa yang boleh saya katakan hanyalah, ia perkongsian pengalaman saya mengendalikan beribu-ribu calon peperiksaan online dan temuduga kerajaan sejak 2014.

Kajian yang saya lakukan menunjukkan bahawa ramai calon gagal exam bukan kerana mereka tak boleh menjawab soalan. Tetapi kerana ada sebab-sebab lain yang berlaku. Dan inilah yang saya akan terangkan kepada anda sebelum melakukannya.

.

Mahu saya bantu anda untuk menghadapi peperiksaan Pegawai dan Penolong Pegawai Trafik Udara ini? Join List saya di atas. Saya akan bantu anda menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin. Dengan rujukan yang lengkap, bank-bank data yang banyak, contoh-contoh soalan, dan soalan latih tubi yang sudah pasti anda perlukan sebelum bersedia untuk menghadapi peperiksaan nanti.

.

Marilah bersama-sama untuk menuju kejayaan. Pergi berperang senyum. Tengah berperang pun senyum. Balik dari medan perang pun senyum. Dapat keputusan exam lagilah senyum.

.

Tak gitu gaisss???

Di bawah ini adalah calon-calon yang telah saya bantu sebelum ini. Jika anda mahu saya bantu. Silakan isi link pautan yang saya berikan di atas ya. Jumpa lagi.


Anda mahu saya bimbing? Daftar di sini ya.

[+] Calon PKTU Gred A41 - Silakan Daftar Sini

[+] Calon PPKTU Gred A29 - Silakan Daftar Sini

.

Lepas tu anda join.

Jumpa anda nanti.

Contoh Soalan Exam Pegawai Kawalan Trafik Udara A41 & A29 Contoh Soalan Exam Pegawai Kawalan Trafik Udara A41 & A29 Reviewed by Pendekar Berkuda on 8:50:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!