Terminal Bas Pekeliling Untuk Pergi Ke Negeri Pahang

Terminal Bas Pekeliling Untuk Pergi Ke Pahang (Bentong, Temerloh, Mentakab, Jerantut, Kuala Lipis, Raub, Jengka, Kuantan).

Jika anda mahu pergi ke kawasan-kawasan di negeri Pahang dengan menaiki bas ekspres, Terminal Bas Pekeliling adalah tempatnya di mana anda perlu naik bas. Terminal yang terletak di kawasan strategik tumpuan 3 jaringan pengangkutan utama iaitu Bas, LRT dan Monorail.

Anda boleh baca : Tempat Beli Tiket Bas Ke PahangOleh kerana saya bermastatutin di Pahang, Terminal Bas Pekeliling ini adalah terminal bas yang paling sering saya kunjungi jika hendak ke mana-mana di Kuala Lumpur dan Selangor.

Dari sini anda boleh pergi ke Taman Negara di Jerantut. Boleh pergi ke Temerloh, Boleh pergi ke Stadium Felda Jengka, boleh pergi ke Tasik Chini dan Tasik Bera, boleh pergi ke Kuantan. Dan banyak lagi kawasan-kawasan yang ada di seluruh negeri Pahang.

Selamat berkembara kelana.


Terminal Bas Pekeliling Untuk Pergi Ke Negeri Pahang Terminal Bas Pekeliling Untuk Pergi Ke Negeri Pahang Reviewed by Pendekar Berkuda on 3:18:00 PTG Rating: 5

4 ulasan

 1. Banyak jugak tempat menarik kat Pahang yang aku tak habis explore lagi. asyik bizi je.

  BalasPadam
 2. saya nak pergi Jerantut, Bandar Jerantut, bukan taman negara, so patut turun kat mana?

  BalasPadam
 3. Assalamualaikum, saye nak tanye sikit. Mcm mane care nak naik LRT dari TBS ni ke Pekeliling? Boleh tak awak cerite?
  Terime kasih☺️

  BalasPadam

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!