Beza Antara Baju Merah Dan Baju Kuning 1

BEZA MERAH DAN KUNING.

1. Seorang rakan bertanya kepada aku tentang perbezaan himpunan maruah melayu / himpunan rakyat bersatu / apa2 sahajalah nama dia dengan himpunan bersih.

2. Jawapan aku mudah. Ia adalah kepada "apa yang disuarakan dan diperjuangkan."

3. Perhimpunan Bersih pada awalnya bukan lah mengenai kaum atau bangsa. Ia adalah satu perhimpunan menuntut pilihanraya bersih adil dan telus dan bla bla bla.

4. Memasuki arena baru. orang melihat perhimpunan Bersih tidak lagi relevan untuk menuntut pilihanraya yang adil selepas penipuan pembangkang mengenai 40k bangla, blackout di pusat pengiraan undi dan sebagainya.

5. Maka satu lagi perhimpunan diadakan untuk menuntut pengunduran Perdana Menteri yang dipilih. atas alasan yang sengaja di ada-adakan namun sehingga sekarang gagal dibuktikan.

6. Dan perhimpunan itu di sokong pula oleh mantan PM Mahathir Mohamad yang telah turut sama2 turun dengan alasan untuk menuntut Perdana Menteri berundur.

7. Ketika negara digemparkan dengan tindakan Mantan PM, Tindakan peserta himpunan tersebut memijak gambar PM dan TG Hadi Awang telah sama sekali mendapat kritikan paling keras daripada orang melayu.

8. Tidak lama selepas itu bertebaran di media sosial tentang status terkini Alvin Tan, seorang blogger lucah yang berkata, "Siapa mahu join aku mengerjakan perempuan ini, tetapi bontotnya aku punya dulu." merujuk kepada anak Timbalan Perdana Menteri.

9. Tindakan yang terang2 cuba merendah2kan maruah perempuan itu sudah pasti membangkitkan kemarahan orang melayu yang beragama Islam. Jika kau bukan melayu, bukan Islam. Kau tidak akan rasa apa2. malah seronok.

10. Selepas itu, keluar pula berita di pulau pinang tentang tindakan kerajaan DAP di negeri tersebut menindas orang2 melayu.

Dan sebelum itu pula sudah banyak Islam di hina oleh pemimpin2 politik kafir. raja2 melayu di hina. Azan di hina. masjid di hina. dan sebagainya.

11. Maka dari situlah, tentangan kepada Bersih dan penghinaan kaum-kaum kafir terhadap orang melayu dan Islam telah membangkitkan semangat mereka untuk menyuarakan perasaan mereka.

12. Perlu di ingat bahawa BERSIH dianjurkan dan di biayai oleh orang-orang kafir dan diberikan dana oleh mereka untuk menguasai negara.

13. Perlu di ingat juga bahawa DAP yang menguasai Pulau Pinang adalah parti yang dipimpin oleh Kafir.

14. Perlu di ingat juga bahawa Alvin Tan yang melukis tatoo nama ALLAH di belakang paha nya juga seorang Kafir.

15. Aku melihat semua ini bukanlah atas isu perkauman. Tetapi lebih kepada isu antara orang Islam dan Kafir. Mana-mana orang Islam yang mengikuti dan menyokong BERSIH samalah dengan golongan MUNAFIK di zaman Rasulullah.

16. Mana-mana orang Islam yang menjadikan DAP sebagai pemimpin mereka juga adalah golongan seperti di atas.

17. Mana orang Islam yang menyokong perbuatan ALVIN TAN adalah golongan paling jahil dalam agama mereka.

18. DI satu pihak, mereka mahu menjatuhkan pemerintahan. Di satu pihak lagi, mereka mahu menyuarakan betapa mereka tidak suka apa yang dilakukan oleh pihak yang satu lagi.

19. Kamu mungkin berfikir cara mereka adalah sama. DEMONSTRASI. Tetapi kamu tidak mengambil kira bahawa tujuan mereka adalah berbeza.

20. Aku fikir. Seberapa panjang pun aku menulis langsung tiada guna. Kerana minda kamu bukan minda yang suka berfikir kritis dan panjang.

sembang.
Beza Antara Baju Merah Dan Baju Kuning 1 Beza Antara Baju Merah Dan Baju Kuning 1 Reviewed by Pendekar Berkuda on 2:47:00 PG Rating: 5

1 ulasan

 1. Macam2 dah malaysia nie..
  dah haru biru jadinya..

  Paling penting adlah kembali kepada ISLAM yang sebenarnya..
  Rakyat jangan terlalu fanatik dengan parti kerana pemimpin atasan jauh sekali seperti rakyat nak gila politik..Hahahaha

  Posting terbaru AM
  6 makanan penyebab sakit sendi


  Ikhlas dari
  AlongMisuari.com

  BalasPadam

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!