Timbang Berat Blog

Terlintas di fikiran nak timbang berat blog selepas membaca entri di blog seorang rakan blogger, makanya, keluarlah catatan seperti dalam gambar di bawah.

1. Berat blog ini hanyalah sebanyak 21kb. Sangat ringan dan hanya mengambil masa selama 6.75 saat untuk habis loading.




2. Blog ringan sebenarnya banyak membantu terutamanya untuk memudahkan blogger dan pelawat terutamanya yang menghadapi masalah connection internet bagai siput. Hehe.

3. Semakin ringan blog kita, semakin laju loading blog. Itulah yang sebaiknya bagi para blogger.

4. Selamat menimbang blog anda.

5. Untuk menimbang berat blog dan kelajuan loading blog, sila ke http://www.pagescoring.com/website-speed-test/

Jumpa lagi... (^_^)
Timbang Berat Blog Timbang Berat Blog Reviewed by Unknown on 6:54:00 PG Rating: 5

3 ulasan

  1. klu aku x bce artikel ko ni, conform aku x tau berat timbangan blog aku..inilah hasil berat blog aku bro, 49.53 SECONDS..tq bro

    BalasPadam
  2. nampaknya blog aku masih berat...aku jadikan blog aku seringan kapas

    BalasPadam
  3. Mak aiii...berat jugak blog ambe ni. 48.45 secs.
    Macam-macam dah buat utk ringankan. Haiishhhh...

    BalasPadam

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!