SEO : Kenapa Blog Aku Tidak Di Indeks Oleh Google?

Bismillahirrohmanirrohiim...

Ah~ apa nak dikata kalau blog tidak di indeks oleh yang patut index? Siapa yang patut indeks? Google lah.. Bing lah... Yahoo lah.. 

Peristiwa blog tidak diindeks oleh enjin carian adalah satu malapetaka yang besar untuk blogger SEO. Kerana apabila blog atau post entry tidak diindeks oleh crawler robot, maka sudah pasti terdapat kesan yang besar terhadap trafik blog yang diandalkan.

Permainan Keywords SEO menuntut kelajuan dan kepantasan blog untuk diindeks oleh enjin carian. Jika sekiranya proses pengindeksan ini mengalami masalaha, maka adalah satu perkara yang bukan kecil bagi seorang blogger SEO.


Ini muka aku..gorillaz curi...jilake... Eh! apa kaitan dengan entri ? 
Ketepatan masa, ketepatan idea, ketepatan entri juga menuntut komitmen yang bukan sedikit daripada blogger yang bermain dengan seo. Jika tersilap, sudah pasti entri mereka akan tenggelam di lautan paling dalam. Chewwaahh~...

Okay-okay...

malas nak menaip panjang lebar. Adjust coding blog dulu.

Terima kasih kerana membaca. Maaf, tak ada upah untuk anda... kikiki...

Sayonara !
SEO : Kenapa Blog Aku Tidak Di Indeks Oleh Google? SEO : Kenapa Blog Aku Tidak Di Indeks Oleh Google? Reviewed by Unknown on 2:19:00 PTG Rating: 5

8 ulasan

  1. penah gak dulu kat blog lama.. punya la pelik.. walaupun tak kejar seo sgt tapi kalo dah sampai tak index tu mmg kejam la kan,, haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. sabar je la...nak buat macam mana..hi hi hi...

      Padam
  2. memang kejam...rasa macam nak sepak je robot tu..haha...

    BalasPadam
  3. salam..
    biasa juga kena dulu
    memang tension dibuatnya..
    sejak kebelakangan ni
    okey je..alhamdulillah

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeke? sama lah kita... he he he...

      kalau dah okay... alhamdulillah...

      Padam
  4. setuju tu bro.. ala, blogger yang bukan seo pun kalau tak terindeks langsung, rasa stress tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau diorang private... haaa... goner la jawabnya... kih kih kih...

      Padam
  5. Jadi apa punca blog tak di index? cari jugak jawapan di celah entri kat atas tu, tak jumpa pun.

    BalasPadam

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!