JUMLAH RAKYAT MALAYSIA YANG DI PENJARA DI LUAR NEGARA

Berita terkini yang diperolehi dari MP Kota Belud, Sabah. Gambar yang dilampirkan adalah jumlah sebenar rakyat Malaysia yang dipenjara di luar negara atas pelbagai kesalahan.

Kaum Cina menjadi kaum yang paling banyak dipenjarakan di luar negara. Maka jelaslah bahawa kaum Cina merupakan penyumbang utama jenayah di luar negara dan yang paling banyak melakukan kesalahan jenayah.

Hampir 1400 orang kaum Cina dipenjarakan di luar negara iaitu hampir sekali ganda jumlah kaum Melayu yang dipenjarakan iaitu sebanyak 700 lebih.

Kaum India pula adalah sebanyak kira-kira 400 orang.

See..siapakah pelaku jenayah paling besar di luar negara dalam komposisi kaum rakyat Malaysia. Ini tidak termasuk lagi di dalam negara. Di mana kaum cina ini ramai yang jadi ketua kongsi gelap, pemilik pusat perjudian dan pelacuran, pemilik pusat-pusat hiburan tarian tiang dan tarian bogel. Semuanya adalah penyumbang kepada indeks jenayah sosial di dalam negara.

Jangan nak dabik dada kata macam-macam..tanya hati sendiri...betul atau tidak apa yang dikatakan?

Kita sekarang menghadapi satu situasi yang kritikal..di mana kita perlu memerangi kafir dzimmi yang sudah mula menjadi semakin kurang ajar dan semakin galak memijak-mijak kepala kita..

Jika ditanya oleh anak cucu kita nanti..apa mahu kita jawab? Nak jawab..

" dulu atuk tak buat apa-apa pun kat diorang...sebab atuk terpedaya dengan penipuan diorang.."

Malulah beb! Perlembagaan negara adalah satu perjanjian...kafir dzimmi akan dilindungi selagi mereka menghormati perjanjian...tetapi apa yang berlaku sekarang ini...melayu jahil dan umat Islam yang tak berapa cerdik merelakan diri mereka diperbodohkan oleh kafir...

Tepuk dada tanya iman...di mana iman ku? Jangan dalam tong sampah dahlah... Hiks..

Salam perjuangan...


JUMLAH RAKYAT MALAYSIA YANG DI PENJARA DI LUAR NEGARA JUMLAH RAKYAT MALAYSIA YANG DI PENJARA DI LUAR NEGARA Reviewed by Unknown on 10:04:00 PTG Rating: 5

2 ulasan

 1. Juara rempit Melayu
  Juara buang anak di tepi jalan Melayu
  Juara dadah Melayu
  Juara ragut Melayu
  Juara rogol Melayu
  Juara rasuah Melayu.
  (semuanya ada dalam statistik Jabatan Perangkaan Malaysia)

  Mengapa jika yg buruk2 di Malaysia itu Melayu? Kerana Melayu tak semestinya Islam, Islam tak semestinya Melayu?

  Nasib baiklah yg juara segala kejahatan di Malaysia ni orang Melayu dan bukan orang Islam. Kerana orang Islam tidak jahat, yg jahat itu cuma orang Melayu. Orang Melayu gagal menjadi orang Islam kerana mereka gagal ditarbiahkan menjadi orang Islam. TV gagal mendidik org Melayu menjadi org Islam, TV dipenuhi hiburan segala, rancangan agama sedikit benar. Akhbar pun begitu juga, sama seperti TV. Pemimpin2 pula baik Pas, baik PKR, baik Umno sibuk berpolitik, berebut kuasa dan populariti dunia hingga lupa soal memartabatkan susila Melayu.

  Sepatutnya org Melayu menjadi contoh yg mencerminkan watak Islam di Malaysia, barulah org Melayu akan dihormati oleh org bukan Melayu. Tapi sebahagian org Melayu enggan menjadi org Islam, mereka cuma mahu menjadi orang Melayu yg menjadi juara rempit, juara buang anak di tepi jalan, juara dadah, juara ragut, juara rogol, juara rasuah...

  BalasPadam
 2. Kejadian jenayah yg melibatkan kaum Cina Malaysia di luar negara melebihi kes yg melibatkan kaum Melayu adalah kerana bilangan imigrasi kaum Cina keluar negara adalah berkali-kali ganda lebih ramai berbanding imigrasi kaum Melayu. Pergilah keluar negara - UK, US, Canada, Amerika...wajah Cina lebih ramai dari wajah Melayu, malah kadang-kadang sampai sukar nak cari muka Melayu di sesetengah tempat. Jadi ia tidak mengejyutkan sangat bila penjenayah Cina lebih ramai dari penjenayah Melayu kerana bilangan kaum Cina yang ramai di luar negara itu.

  Adalah tidak wajar kita menghina sesuatu kaum kerana seperti firman Allah dalam ayat 11, Surah Hujurat yg menyatakan "Jangan engkau menghina sesuatu kaum boleh jadi mereka lebih baik dari kamu".

  Sebagai orang Islam kita perlu menerima hakikat kaum Cina lebih dahulu menerima Islam dari orang Melayu. Komuniti Islam telah dikesan di China sejak tahun 651, ketika itu orang Melayu masih beragama Hindu. Orang Melayu cuma memeluk Islam di zaman kesultanan Melaka iaitu kira-kira 750 tahun selepas orang-orang Cina memeluk Islam. Selain itu populasi orang Islam di China sekarang adalah seramai 32 juta berbanding cuma 17 juta orang Islam di Malaysia.

  Oleh itu janganlah kita memandang rendah kepada mana-mana orang cuma kerana kaumnya. Orang Cina tidaklah lebih mulia dari orang Melayu kerana mereka lebih dahulu memeluk Islam dan kerana bilangan mereka yang lebih ramai Islam dari orang Melayu. Ingatlah semangat perkauman sempit (asobiyah) sangat ditentang oleh Islam sebagaimana sabda Nabi s.a.w:

  "Bukan daripada kalangan kami orang yang menyeru kepada asobiah, bukan daripada kalangan kami orang yang berperang atas dasar asobiah dan bukan dari kalngan kami yang mati atas dasar asobiah.”

  BalasPadam

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!