ANTARA KEBENARAN DAN MEMBENARKAN

Rentak Pemikiran Manusia Masa Kini

Bismillahirrohmanirrohim...Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarokaatuhh...

Aku pernah berbual dengan seorang rakan mengenai dua istilah ini...KEBENARAN dan MEMBENARKAN.... berasal dari akar kata yang sama tetapi membawa maksud yang berlainan... Dua entiti yang sama...tetapi tafsiran nya adalah berbeza...dua insan yang sama...tetapi pandangannya adalah tidak serupa... begitu jugalah perbezaan dua pemegang yang sama...tetapi dalam situasi yang berbeza...

KEBENARAN ITU PAHIT

Kebenaran adalah satu hakikat...satu realiti yang tak mampu untuk dinafikan akan kenyataannya... Satu keadaan yang tidak mampu  untuk ditidakkan kewujudannya... Itulah KEBENARAN.... mahu atau tidak...percaya atau tidak...rela atau tidak... Kebenaran itu sudah terpampang jelas di hadapan mata...Maka wajiblah untuk kita percaya. Soal sama ada kebenaran itu datang dengan cara yang salah ataupun betul...tetapi apabila ia telah terpampang jelas...maka siapakah kita untuk menidakkannya??
ANTARA KEBENARAN DAN MEMBENARKAN ANTARA KEBENARAN DAN MEMBENARKAN Reviewed by Unknown on 8:51:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!