10 SYARAT POLIS DIRAJA MALAYSIA UNTUK PERHIMPUNAN 901

10 SYARAT YANG DITETAPKAN OEH PDRM....

1. PENGGUNAAN RISALAH/BANNER DGN TAGLINE "BEBASKAN ANWAR" ADALAH TIDAK DIBENARKAN SAMA SEKALI SEMASA PERHIMPUNAN BERLANGSUNG.

2. PENGGUNAAN PEMBESAR SUARA SELAIN DARIPADA LOUD HAILER TIDAK DIBENARKAN. PENGGUNAAN 2 BUAH LOUD HAILER DEBENARKAN BAGI TUJUAN MENGAWAL SELIA PESERTA PERHIMPUNAN.

3. PENGUCAPAN AWAM TIDAK DEBENARKAN SAMA SEKALI.

4, PENGANJUR PERLU MEMASTIKAN PESERTA PERHIMPUNAN TIDAK BOLEH MEMBUAT APA2 PERBUATAN, MEMBUAT BISING, MEMBERI APA2 ISYARAT YANG BOLEH MENGANGGU PROSIDING MAHKAMAH.

5. TEMPAT PERHIMPUNAN YANG DIBENARKAN ADALAH DI PARKING AWAM SEBELAH KIRI JAAN UTAMA KE MAHKAMAH. KAWASAN INI AKAN DILETAKKAN PITA POIS UNTUK MENENTUKAN BATASAN DAN SEMPADANNYA. PESERTA TIDAK DIBENARKAN BERADA DI LUAR KAWASAN TERSEBUT,

6. SEKIRANYA KAWASAN TERSEBUT SUDAH DIPENUHI DENGAN PESERT APERHIMPUNAN MAKA PESERTA LAIN HENDAKLAH BERSURAI BEREDAR DARI KAWASAN PERKING MAHKAMAH.

7. PENAGNJUR HENDAKLAH MEMASTIKAN PESERT PERHIMPUNAN TIDAK MEMNBAWA SEBARANG SENJATA DAN PARA PESERTA HENDAKLAH MEMBERI KERJASAMA KEPADA PIHAK BERKUASA UNTUK MEMBUAT PEMERIKSAAN SEKIRA PERLU.

8. PENGANJUR HENDAKLAH MEMASTIKAN SEMUA PESERTA PERHIMPUNAN BERSURAI TIDAK LEWAT DARIPADA TEMPOH SATU JAM SELEPAS KEPUTUSAN MAHKAMAH DIUMUMKAN.

9. PENGANJUR DAN PESERTA PERHIMPUNAN HENDAKLAH MEMATUHI SEMUA ARAHAN YANG DIBERIKAN OLEH PIHAK POLIS DARI MASA KE SEMASA DEMI UNTUK MRENENTUKAN KEAMANAN PERHIMPUNAN TERSEBUT,

10. PESERTA PERHIMPUNAN TIDAK DIBENARKAN MELAKUKAN KHIANAT ATAU BENCANA KEPADA HARTA AWAM ATAU MANA2 HARTA DI KAWASAN TERSEBUT.

*****************

ULASAN : Nampak tu?? kalau tak faham lagi...tak usah nak dabik dada...
10 SYARAT POLIS DIRAJA MALAYSIA UNTUK PERHIMPUNAN 901 10 SYARAT POLIS DIRAJA MALAYSIA UNTUK PERHIMPUNAN 901 Reviewed by Unknown on 8:15:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!