PUNCA BANJIR KILAT DI KAJANG | BENCANA 3 JAM YANG MEMERITKAN JIWA

Walaupun cuma 3 jam, tetapi ia mengakibatkan kerosakan yang besar di dalam peristiwa banjir kilat di Kajang. Peristiwa yang tak pernah berlaku sebelum ini. Kesan banjir kilat di Kajang ini sangat dahsyat. Kasihan..

Punca banjir kilat di Kajang dikatakan disebabkan oleh perbuatan mengorek pasir di sepanjang sungai yang menyebabkan ketidakstabilan struktur tanah di tebing... Bayangkanlah..bagaimana kerja-kerja mengorek pasir tanpa kawalan untuk mengisi tengkorokan gila kuasa dan wang para pemimpin kerajaan negeri ini telah menyebabkan rakyat menanggung kerugian yang tidak sedikit.

Bukan setakat di Kajang sahaja ada kerja-kerja mengorek pasir, malah di seluruh negeri selangor terdapat banyak kerja-kerja mengorek pasir oleh syarikat yang diberikan kontrak oleh kerajaan negeri untuk memulun habis-habisan kekayaan khazanah negeri...

Gambar-gambar di bawah adalah kesan akibat banjir di Kajang semasa dan selepasnya.


Gambar credit to : http://permatakaku.blogspot.com/2011/12/kejadian-3-jam-tapi-kesan-sangat-teruk.html
PUNCA BANJIR KILAT DI KAJANG | BENCANA 3 JAM YANG MEMERITKAN JIWA PUNCA BANJIR KILAT DI KAJANG | BENCANA 3 JAM YANG MEMERITKAN JIWA Reviewed by Unknown on 11:22:00 PTG Rating: 5

3 ulasan

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!