VIDEO YOUTUBE : PERSIAPAN HAJI DI MAKKAH

Bismillahirrohmanirrohim...

Tinggal sehari sahaja lagi sebelum Hari Wukuf di Arafah. Juga hari sambutan Hari Raya Aidil Adha di seluruh pelusuk dunia Islam. Hari yang mengenang peristiwa pengorbanan Nabi Allah Ibrahim, kisah Siti Hajar dan anaknya Ismail, kisah wajibnya Tawaf di Baitullah, dan bermacam lagi kisah-kisah lain.

Jika sebelum ini pendekar pernah siarkan video mengenai pemandangan dalam Ka'abah, kali ini pendekar ingin kongsikan juga video mengenai persiapan untuk menyambut musim haji yang di siarkan oleh Discovery Channel.

Sebelum itu, mari saksikan dahulu Video Pemandangan Dalam Kaabah ini.

Dan di bawah ini adalah video persiapan musim haji yang dilakukan oleh kerajaan Arab Saudi.


Maha Suci Allah yang menciptakan manusia dan memerintahkan kewajipan mengerjakan haji sebagai salah satu daripada Rukun Islam yang lima.

Allahuakbar......

Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha..(^_^)
VIDEO YOUTUBE : PERSIAPAN HAJI DI MAKKAH VIDEO YOUTUBE : PERSIAPAN HAJI DI MAKKAH Reviewed by Unknown on 2:46:00 PTG Rating: 5

3 ulasan

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

PENAFIAN

Blog ini adalah blog peribadi yang tidak di danai oleh mana-mana pihak. Satu klik itu mungkin tak mampu membeli secawan kopi di zaman ini. Tapi bila ramai yang menyokong, InsyaALLAH, bolehlah saya nikmati secawan kopi. Terima kasih!