Pblegacy.Org™

Pblegacy.Org™ | Blog TravelBlogger di bawah payung Pblegacy Network™

Ketahui Trend Semasa Melalui Google Trends

Bagi kebanyakan orang yang bermain dan menjana income dengan blog, Google Trends adalah satu aplikasi wajib yang mereka kena ada. Kena tahu apakah yang diinginkan oleh orang ramai. Kena buat artikel yang berkaitan dengan trends semasa dalam enjin carian Google, baru boleh tahu apa yang dimahukan oleh khalayak pembaca.

Aku misalnya, dah pakai Google Trends ini lama. Tak perlu lah nak beritahu bagaimana aku guna Google Trends ini untuk menjana trafik ke blog-blog aku. Semuanya aku lakukan dengan menggunakan kepakaran yang aku ada.





Kenapa Perlu Guna Google Trends?

Tak ada paksaan pun nak guna Google Trends atau tidak. Tetapi ia adalah bagus sekali jika Google Trends ini diaplikasikan di blog anda. Trafik yang terjana adalah bersifan unik dan genuine dan bukannya bersifat robot. 

Aku dah biasa bermain dengan produk-produk Google nih. Aku cuba sehabis baik untuk memahami produk2 Google. Antara produk-produk Google yang biasa dengan aku adalah,

1. Blogger
2. Google Analytics
3. Google Webmaster Tools
4. Adwords
5. Gmail.
6. Playstores
7. Google Trends.


Google Trends Bagus Untuk SEO

Bagaimana Google Trends mampu untuk membantu aku memahami dan mempraktikkan ilmu SEO yang aku ada. Banyak kot trafik-trafik blog aku dapat hasil daripada kajian aku terhadap Google Trends. Antara yang terkini pernah aku buat adalah "datin azurah" yang telah dikongsikan oleh ramai orang termasuk oleh portal mynewshub.cc.


Antara Yang Boleh Anda Dapatkan Dengan Google Trends.

#Google Trends - ketahui trends semasa di seluruh dunia dalam masa 5 jam terakhir.

#Trending Search - ketahui trends carian pelayar di seluruh dunia.

#Top Charts - ketahui trends carian di seluruh dunia tahun-tahun lepas.

#Google Correlate - persamaan kuantiti carian untuk keywords.

#Google Zeitgist - cerita-cerita yang popular dalam setahun. 


Nasihat.

Jika anda adalah seorang yang mahu menjada wang melalui blog, anda harus belajar untuk menggunakan segala produk dan applikasi yang dimiliki oleh Google. Kerana semuanya adalah berkaitan. 

Semakin bijak anda memahaminya, semakin mudah untuk anda mengupdate dan mengawal web atau situs anda.

Semoga Bermanfaat dan Selamat Maju Jaya.


2 Komentar untuk "Ketahui Trend Semasa Melalui Google Trends"
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang. - Hapus

Patut semua blogger hebat-hebat. Banyak lagi ilmu kena tau ni.

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

 
Copyright © 2014 - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info - PB Networks - Buku Rujukan PTD