Pblegacy.Org™

Pblegacy.Org™ | Blog TravelBlogger di bawah payung Pblegacy Network™

Menukar Blogspot Ke Domain Sendiri

Alhamdulillah, sekali lagi aku menukar domain blogspot ke domain sendiri. InsyaAllah akan aku cuba teruskan sekali lagi cara dan kaedah bermain SEO dengan blogspot. Dah lama aku tak praktikkan seni permainan SEO dalam blogspot, maklumlah sejak bertukar ke hosting sendiri di wordpress, permainan aku dalam blogspot secara automatik dah lari..

Dan domain ini www.pblegacy.org sebenarnya aku beli setelah domain dot com telah dirembat oleh mat saleh dari amerika. Sakit hati dan menyesal pulak kerana tak beli awal2. sudahnya terpaksa tanggung sendiri. Padan muka aku. huhu.



Untuk kesekian kali juga, mungkin blog ini akan jadi blog caca marba, aku lebih gemar guna blogspot sebenarnya kerana aku suka dengan settingannya yang mudah untuk diselenggarakan. tak macam wordpress yang rumit dan entah apa-apa. Bagi aku, settingan blogspot lebih anjal, dan nikmat untuk di hayati. hehehe...

Domain ini aku beli dengan Jomhost.com, milik seorang lelaki melayu. hampir semua domain aku, aku beli dengan jomhost. hosting sahaja dengan serverfreak. Maka aku galakkan kalian untuk beli domain dengan jomhost. memang berbaloi2. walaupun korang boleh dapat domain dengan harga lebih murah di godaddy, tapi untuk kemudahan korang sendiri, aku lebih prefer korang beli dengan company dalam negara. Lebih mudah dan cepat dan tak kompleks macam company luar negara.

Untuk itu, di sini aku terangkan bahawa aku,

dah habis menulis senanya.

salam perjuangan !
6 Komentar untuk "Menukar Blogspot Ke Domain Sendiri"

Waaaaa...pendekar main blogspot..kena berguru semula ni.. Bila buka pendaftaran..

orang lama sebenarnya pendekar ini, kawan memang baru tahu setelah baca blog rezzluv

ahahaha....takdan nak buka pendaftaran... adoii...

haha....tak adalah orang lama mana pun.... adus...

Hehehe..
Betul sangat la nak setting kat blogspot mmg senang dan mudah..
Tapi baru nak belajar kat wp nie..
Orang lama pun lagi suka blogspot kan..

pakcik..itew maooo tukar blogspot ke wordpredd.kite buntu

ibuntu~

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

 
Copyright © 2014 - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info - PB Networks - Buku Rujukan PTD