Pblegacy.Org™

Pblegacy.Org™ | Blog TravelBlogger di bawah payung Pblegacy Network™

Perjalanan Kuala Terengganu - Kuala Lumpur - Klang version Pendekar Berkuda

Bismillahirrohmanirrohiimm...

dah lama aku tak update blog picisan ini...berapa hari? atau berapa minggu? okay now aku nak update blog ini dari dalam tren komuter perjalanan dari Kuala Lumpur ke Klang...

Actually aku dari Kuala Terengganu menaiki bas Mahligai dua tingkat..aku bertuah sebenarnya kerana mendapat tambang konsesi potongan harga 50% dari harga biasa... terima kasih kepada pemilik bas Mahligai yang bermurah hati untuk bagi potongan harga 50% bagi warga emas, kanak-kanak dan OKU...Jika tambang biasa adalah RM39.80 tetapi aku hanya bayar RM19.90 sahaja..Alhamdulillah...


Berbalik kepada perjalanan aku dari kuala terengganu ke kuala lumpur..dalam perjalanan itu aku ternampak satu signboard kecik tepi jalan bertulis :

"tak rasa bersalah ke buang sampah keluar dari kereta?"

peh peh peh...cayalah kak ton ! nyiahahahaha...

******

dan ketika manusia lain kebanyakannya masih lena tido... aku meneruskan perjalanan dari Kuala Terengganu - Kuala Lumpur - Klang...

menaiki komuter dengan tambang konsesi cuma RM1.90 dari PWTC ke Klang. Murah memang sangat murahnya..dai sejak dulu lagi aku menggunakan perkhidmatan komuter dengan tambang konsesi potongan harga 50%.. aku naik tren baru woi ! mana tren lama? kenangan tuuu...



sebenarnya aku beruntung...rakyat malaysia lain juga beruntung...lihatlah keliling betapa banyak kemudahan yang disediakan untuk kita?

hanya persoalannya adakah kita memanfaatkannya dan menghargainya atau tidak...itu sahaja...


keh keh keh....

*****

dalam pada nak naik komuter, aku termasuk koc wanita atau dalam inglis nya Ladies Coach..

"oh fak ! " - kataku sambil bibir bergumam...


then aku blah dari kerusi yang aku duduk..untung je koc perempuan dan koc biasa bersambung...kalau tak..confirm aku turun keluar... 

camane boleh tak perasan ni? adohaiii..

****

now masih lagi dalam train...terlihat banner yang di pasang dalam train..

"kami mendengar masalah anda tentang kos sara hidup

sambil layan lagu untuk membersihkan minda dan hati... "Satu Malaysia" dan "IM4U"..

sayangnya..minda rakyat malaysia ini skeptikal...especially yang di bandar-bandar besar... aku tabik pada orang kampung...kerana mereka lebih tahu bagaimana untuk jujur pada rasa dan bagaimana untuk tidak bersikap tamak tetapi pemalas...

adohai...

tinggal kenangan je la selangor under BN...rakyatnya sudah mula lari dari syukur pada nikmat ALLAH...

mohonlah mereka tidak akan jadi seperti manusia yang disebutkan oleh ALLAH dalam al-Qur'an..

"dan tidakkah kamu perhatikan umat-umat sebelum kami yang kami binasakan........."

salam perjuangan...aku dah pun sampai kat Klang...baru pukul 7...masalahnya tempat tu buka jam 9...adohai...melongo jelah gini... 
3 Komentar untuk "Perjalanan Kuala Terengganu - Kuala Lumpur - Klang version Pendekar Berkuda"

erm..
lain org lain pandangannya terhadap kepimpinan negara..
tak bole kte tidak bersyukur pd yg x memilih BN tu
huhu

maksud saya dalam erti kata di atas adalah...rakyat selangor semakin tamak...harap maklum..

tamak atau bijak mengingatkan kerajaan bahawa mereka bekerja utk rakyat, bukan utk kroni, adik beradik mahupun saudara-mara.

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

 
Copyright © 2014 - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info - PB Networks - Buku Rujukan PTD