Pblegacy.Org™

Pblegacy.Org™ | Blog TravelBlogger di bawah payung Pblegacy Network™

RESTAURAN OLD TOWN WHITE COFFEE TIDAK ADA SIJIL HALAL JAKIM!

Berlegar di kalangan blogger dan facebooker bila mana terdapat satu kes di Ampang berkenaan Restoran Old Town White Coffee yang dikatakan menghidangkan kaki katak dan makanan yang bercampur dengan babi... begitu juga premis restauran tersebut tidak mempunyai sijil halal yang sah dari pihak yang berkaitan...

Cuba teka siapa?
Malang lah bagi pelanggan muslim yang sebelum ini telah mengunjungi premis berkenaan yang dimiliki oleh Ahli DAP...malanglah bagi mereka yang termakan makanan yang bercampur dengan babi...dahlah haram...haa...siapa suruh tak periksa?? Mentekedarah aja kerjanya... padan muka hangpa!....hiks...



Amatlah malang dalam berpuluh-puluh ribu gerai dan restauran milik orang Islam di seluruh negara...kedai cina juga yang depa pilih...Konon nak prestijlah kan...ada layanan high class kata depa...layanan high class...kepuasan nya pun high class...puas makan makanan yang haram..hiks...

Nak kata darurat...tak pulak....nak kata tak ada tempat lain nak makan..nak minum pun tak jugak...haaa....hambiklah layan diri sendiri...

Woahha! Ciao..


p/s : halal haram mana ada yang ambik peduli dah...yang penting jenama mesti mau jaga...ekekekeke...

p/s : dalam banyak-banyak makanan...kenapa mesti katak?? ekekekeke....

p/s : tak tahu siapa pemiliknya? Pergi Google lah sayang... jangan asyik mintak kena suap ja... tak gitu? Hiks...


~Pendekar Berkuda~
1 Komentar untuk "RESTAURAN OLD TOWN WHITE COFFEE TIDAK ADA SIJIL HALAL JAKIM!"

Hahahahha...biasalah tu org Melayu, mereka bedal saja, yg penting sedap, bukan mereka nak periksa halal tidaknya terlebih dahulu..Sebab tu lah di mana-mana restoran mamak dipenuhi oleh org2 Melayu walaupun mengikut JAKIM baru2 ni cuma 2 restoran mamak di bumi Malaysia saja yg ada sijil halal. Yg lain2 tak ada sijil halal, kalau pergi dapur tengok pekerjanya..dari cara berpakaian tak tau apa agama mereka. Yg melayan pelanggan pula ada yg beragama Hindu, ada Nepal yg beragama Budha dan Hindu. Tapi bagi org Melayu yg penting sedap, soal hukum hakam simpan dlm longkang di luar restoran mamak sekejap. Alahai Melayuuuu....

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

 
Copyright © 2014 - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info - PB Networks - Buku Rujukan PTD