Pblegacy.Org™

Pblegacy.Org™ | Blog TravelBlogger di bawah payung Media Network™

CHECK MUET RESULT ONLINE AND SMS 201/2012 | SEMAK KEPUTUSAN MUET 2011/2012

Anda boleh membuat semakan check muet result online dan sms bagi akhir tahun 2012 di pautan yang diberikan di bawah..Untuk menyemak Keputusan Malaysian University English Test (MUET) ini. Calon-calon boleh la melayariportal Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) secara online ataupun menggunakan Sistem Pesanan Ringkas (SMS). Cara² untuk menggunakan Sistem Pesanan Ringkas (SMS) dan alamat portal MPM, ada disediakan dibawah;
Cara Semakan Keputusan Malaysian University English Test (MUET) :
1. Menggunakan Sistem Pesanan Ringkas (SMS)
Taip MUET RESULT  Nombor Kad Pengenalan Baru dan hantar ke 15888. Caj 35 sen akan dikenakan bagi keseluruhan proses tersebut.
2. Portal Online Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM)

Layari portal MPM, www.mpm.edu.my mulai 9 pagi, 12 Januari 2012. Untuk semakkan keputusan Malaysian University English Test (MUET), boleh layari link ini.http://webmpm.mpm.edu.my/muet_resultn/
Bagi calon-calon yang ingin membuat rayuan semakan keputusan MUET. Anda bolehlah membuat rayuan tersebut mulai selepas  keputusan MUET diumumkan sehingga 27 Januari 2012. Bayaran sebanyak RM70 akan dikenakan bagi proses semakan tersebut.
0 Komentar untuk "CHECK MUET RESULT ONLINE AND SMS 201/2012 | SEMAK KEPUTUSAN MUET 2011/2012"

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

 
Copyright © 2014 - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info - PB Networks - Buku Rujukan PTD