Pblegacy.Org™

Pblegacy.Org™ | Blog TravelBlogger di bawah payung Media Network™

PUNCA BANJIR KILAT DI KAJANG | BENCANA 3 JAM YANG MEMERITKAN JIWA

Walaupun cuma 3 jam, tetapi ia mengakibatkan kerosakan yang besar di dalam peristiwa banjir kilat di Kajang. Peristiwa yang tak pernah berlaku sebelum ini. Kesan banjir kilat di Kajang ini sangat dahsyat. Kasihan..

Punca banjir kilat di Kajang dikatakan disebabkan oleh perbuatan mengorek pasir di sepanjang sungai yang menyebabkan ketidakstabilan struktur tanah di tebing... Bayangkanlah..bagaimana kerja-kerja mengorek pasir tanpa kawalan untuk mengisi tengkorokan gila kuasa dan wang para pemimpin kerajaan negeri ini telah menyebabkan rakyat menanggung kerugian yang tidak sedikit.

Bukan setakat di Kajang sahaja ada kerja-kerja mengorek pasir, malah di seluruh negeri selangor terdapat banyak kerja-kerja mengorek pasir oleh syarikat yang diberikan kontrak oleh kerajaan negeri untuk memulun habis-habisan kekayaan khazanah negeri...

Gambar-gambar di bawah adalah kesan akibat banjir di Kajang semasa dan selepasnya.


Gambar credit to : http://permatakaku.blogspot.com/2011/12/kejadian-3-jam-tapi-kesan-sangat-teruk.html
3 Komentar untuk "PUNCA BANJIR KILAT DI KAJANG | BENCANA 3 JAM YANG MEMERITKAN JIWA"

atien duduk kajang. takut je rasanya.

tu lah... buat aktiviti tak fikir keburukan akibat daripadanya..

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

 
Copyright © 2014 - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info - PB Networks - Buku Rujukan PTD