Pblegacy.Org™

Pblegacy.Org™ | Blog TravelBlogger di bawah payung Pblegacy Network™

Tips Untuk Nuffnangers - Wajib Baca

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk sekalian pengunjung, pelawat, penyelidik, pencacai di blog Pendekar Berkuda....

..pada entry kali ini pendekar akan berikan sedikit ilmu tentang nuffnang kepada anda sekalian....semuanya hasil dari pemerhatian dan pengamatan pendekar sendiri...juga hasil kajian yang pendekar lakukan.... pendekar dapati bahawa ramai rakan-rakan blogger yang tersilap dan terkhilaf dalam menafsirkan apa sebenarnya nuffnang ini...

...Nuffnang semua orang tahu mengenainya..especially bagi komuniti blogger di arena maya...kita semua mahu menambahkan sedikit pendapatan sampingan melalui aktivti blogging...kita bukanlah seorang blogger tegar....seperti sesetengah orang... tapi kita semua juga punya keinginan untuk menambahkan pendapatan di samping berkongsi rasa dan luahan perasaan bersama orang lain..betul tak??

...namun dalam keghairahan kita semua ingin menambahkan pendapatan...kita kadang2 lupa pada regulations / terms / conditions yang telah ditetapkan oleh nuffnang , mangga ads, adsverts dan sebagainya....ramai di antara kita secara tidak sedar telah melanggar peraturan paling penting dalam meletakkan iklan di blog... peraturan yang pendekar maksudkan adalah meletakkan dua atau lebih iklan dari pengiklan yang berbeza yang bersaing....ini adalah kesilapan blogger yang selalu berlaku.... terutamanya pada nuffnangers.... 

...apabila kita bersaing dengan orang lain, sudah pastilah kita tak mahu lihat orang itu turut berjaya memikat customer kita, betul tak?? akibat kesilapan yang disebabkan oleh kealpaan kita ini, kita sendiri yang harus menanggung akibatnya... kehilangan status Glitterati....

...Glitterati... merupakan status eksklusif yang diberikan oleh Nuffnang kepada para blogger yang menyertai komuniti pengiklanan dengan nuffnang... Nuffnangers yang memiliki status ini akan mendapat pelbagai keistimewaan daripada Nuffy terutamanya komisen yang lebih tinggi... peluang untuk join aktiviti bersama nuffnang dan sebagainya.... 

....namun sudah ramai rasanya bloggerians yang dilucutkan status Glitterati mereka kepada Ordinary di mana status ini hanya menerima komisen yang rendah dan juga hampir tiada peluang untuk menyertai aktviti2 nuffnang... ini selalu berlaku apabila para blogger melanggar terma-terma dan syarat2 yang di berikan oleh pihak nuffnang...contohnya seperti situasi di atas....

...dan pendekar juga ingin sentuh mengenai mereka-mereka yang tidak mendapat BE lagi walaupun sudah lama bersama nuffnang....(termasuk lah pendekar...huhu...)... mengikut kajian yang pendekar lakukan... situasi ini berlaku disebabkan oleh situasi berikut :

  1. tiada trafik sekurang2nya 100 hits sehari.....nak dapat BE bagaimana kalau orang yang datang blog cuma 20-30views sehari je...(pendekar cuma dapat <10 hits sehari...haha..sadis bukan??)
  2. adanya unsur pornografi dalam blog... memang sah tak di layan la kalau macam inilah blog dia... penyebar pengaruh negatif betul.... 
  3.  adanya unsur2 politik, perkauman, perbalahan agama, dan cubaan untuk mencipta konspirasi dan perbalahan...ini mungkin juga satu sebab...namun bukan juga sebab yang lain kerana jika hits nya lebih..siapa tak nak letak iklan kan?? hehe...
  4. tak ada trafik...yang ni pelik la....ada blog tapi tak ada trafik... jenis yang tak nak majukan diri...tunggu je orang datang mai blog dia kan?? ayoyo amma..appa...tolonglah.... janganlah ini macam...watashi tak mampu nak nolong...huhu....
  5. iklan nuffnang dia letak pada tempat yang paling bawah sekali or tersorok ntah kat ceruk mane...haha...
  6. lastly tapi bukan yang paling lastlah.... Dia tak letak widgets nuffy!! .... yang ini paling pelik...dah register dengan nuffy tapi tak letak langsung iklan nuffy...cam mana nak bagi BE?? haha....
...okay inilah sedikit ilmu yang pendekar nak kongsi bersama anda sekalian....semoga makin sukses dan berjaya.... sama2lah kita memeriahkan dunia blogging....wassalam...wacchhaaa!!~

PENDEKAR BERKUDA
3 Komentar untuk "Tips Untuk Nuffnangers - Wajib Baca"

ok, gewd ! meh i tolong naikkan traffic u tiap hari ! then u up traffic i jugak la camni..

tp, ni mmg good entry ! i like this one.. i dah 2 taon lebih jadi blogger pon tak pernah dpt BE ! haha

tapi skang inick pendekar dah berjaya..dah maju dah..banyak dapat be..jeles2..haha

kena tambah satu lagi..belum rezeki nk dapat..mcm saya ni..

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

 
Copyright © 2014 - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info - PB Networks - Buku Rujukan PTD