Pblegacy.Org™

Pblegacy.Org™ | Blog TravelBlogger di bawah payung Pblegacy Network™

Nuffnang...Buffered Earning? Janganlah mimpi...

....assalamualaikum semua...harap semua sehat je la ya....

"...apa motif buat title pasal Nuffnang dan BE ni pendekar?? "

....ahha...okay..okay...malas pendekar nak membebel-tok-nenek-mak-boss untuk terangkan tentang ni....pendekar dapat soalan cepu emas dari ZAER..."Bro !...BE ke celcom tu ?? " ...aiyark...mantap soalan ang zaer..sedih aku dibuatnya...huwaaa.... nak harapkan Encik Nuffy bagi BE kat blog Pendekar Berkuda ni?? jauh panggang dari api la ye der.... blog cincai-mincai camni dengan traffic yang entah-apa-apa-punya-trafik nak mintak BE dengan Nuffnang??.... tunggu tanduk kucing tumbuh dulu kot...huhu....

...ayat macam dah putus asa ja kan?? haha...dah tu...nak rasa apa lagi kan?? nak jugak la rasa pegang BE walaupun cuma satu tapi nak buat macam mana... orang tu tak nak bagi.... sabar je la wahai hati... ahaks...pendekar jealous sebenarnya tengok orang lain pegang BE sampai 5-10-belas-belas bagai... sedangkan sendiri tak dapat BE....tapi pendekar pernah baca dalam entry RedMummy Si Pencinta Merah yang cakap...jangan harapkan nak dapat BE kalau trafik setakat 100 lebih je...orang nak ribu-ribu sehari barulah Encik Nuffnang pandang...haha...hebat tak ayat dia?? janganlah harap nak dapat BE dengan trafik blog kamu macam hidup segan mati tak mahu ni pendekar oii....

...kadang-kadang terlintas juga la dalam fikiran pendekar...pendekar buat salah ke dalam entry-entry sebelum ni sehinggakan encik Nuffy tak nak bagi BE kat pendekar lagi... pendekar nak juga tahu...sebab dah puas nak blogwalking sampai lebam... tapi macam tak berbaloi je...pendekar tak letak pun sebarang iklan-iklan lain kat sini like Adverts, YS or Mangga Ads..hanya kerana nak setia dengan yang satu ni je...

...dan terfikir juga..mungkin nawaitu tu dah berubah kot...niat asal cuma nak berkongsi ilmu dah jadi macam orang lain pula nak kejar harta...ahha...terpengaruh dah ni.... ni pendekar nak inform Encik Nuffnang sikit ni...

"...heloo..heloo...encik nuffy ke tu?? boleh baca ni kan?? pendekar nak bagitau ni...BE tu bagaikan satu galakan untuk blogger-blogger baru macam pendekar ni... bagai murid yang baru nak belajar... dan anda adalah gurunya...bagilah galakan kepada murid-murid sekalian...jangan tumpukan pada yang dah pandai je... kalau macam tu murid-murid lain pasti ramai yang ketinggalan nanti...okay??.."

...berani betul la nak kritik-kritik orang ya pendekar...hmmm....nak buat macam mana kan...pendekar dah tak kisah dan Encik Nuffy nak bagi BE ke tak...apa yang penting...pendekar punya khalayak pembaca tersendiri...punya teman-teman blogger yang baik hati-peramah-hensem-cantik-ayu-gagah-professional-kampungan-bandaran-kotaan-negaraan dan sebagainya lah....itu lebih penting daripada sekalian macam ragam nak dapatkan BE ni sampaikan terlupa niat asal...(^_^)...

...dan ini untuk jawab pertanyaan Encik Zaer di atas tu....
"...dah puas hati penerangan aku ni tak?? ang dapat BE banyak² bukan nak share dengan aku pon... haha...ayat dengki ni...."

SMS to Encik Nuffnang :: terima kasih sebab bagi iklan menari-nari di blog buruk pendekar ni ya...(^_^)

Pendekar Berkuda
~sometimes we must admit that we did mistakes~

18 Komentar untuk "Nuffnang...Buffered Earning? Janganlah mimpi..."

cube pendekar, edit bahagian survey kat nuffnang tu. sebelum ni lame gak erma tak dapat BE. pas edit je trus berduyun2 masuk.

agaknya kuda pendekar belum cukup pantas berlari tak?

pendekar, memula dapat BE dulu trafik shalley takde la riban2 pun...masa tu mmg mimpi2 nak BE gak.betol gak kata MsErma tu, cuba update survey kat nuffnang, shalley pun 1st time update since join nuffnang and ...ehem ehem..ada 6 BE still running kat blog ;p ...

@ erma,hazlin,shalleyshalina ->

oh...terima kasih sebab komen...dah banyak kali dah buat... tapi still juga takda perubahan...

tak ada rezeki agaknya.... abaikan ajalah... biarkanlah BE ni... buat pendekar pening je...

Hmm, sabar yeaa. saya pun kadang2 je dpt BE, masa bulan puasa traffic sungguh mewah, tapi tak de pun BE..huhu lagi sedeyy...

kita leh tubuhkan kelab "saya tak dapat BE nuffnang lagi" kat fb ni!
hahahha!

wadus...pendekar..
agak sadis mendgr yer..
hurm..pe kata jgn guna kuda ke..
pendekar berkeldai ker.
pendekar berharimau ker..

mana tau nuff lbh suka yg itu..hahhahah

(pendekar di tag!)

Saya pun masih belum dapat BE ni..tengok org jer...sabar-sabar la ya..insyaallah akan datang ada la tu ..

saya ada gak BE walau traffik cuma 300++ sehari..
tapi minggu ni saya tak bw..
kecewa betul sebab baru 2,3 hari tak bw banyak BE yang bertukar jadi ME..
ada satu iklan tu baru 0.88 sen je dah mati..
aduhai..

@suria -> taknaklah..tetap nak guna kuda juga..hehe...

@cempaka -> yela..tengok orang jela kerja kita kan??hehe

@diana -> okay la tu..ada gak BE kan?? aiyark...hehe...

hahah.. ko x tgk aku punyer trafic..mmg teruk gle... lum dapat BE lagi taw!!! kah3

uih... hebat la ni bro.. klu kau cakap trafik kene riban2... maknenyer aku kene usaha lagi la yerk.. huhu..

hihi pendekar.sabar lah.xsume nasib manusia ni sama.suzie berblog dr jun 2010 tp xpnh harap kan be coz ms tu xtaw aper2 g.start bulan oct suzie wat mcm2 kt blog, tukr tmplate 2 3 puluh kli. wat n3 bnyk2..tp still xberhasil..ms tu mmg dh pasrah.last sekali suzie tukar tmplate yg suzie pkai skg ni,pas tu suzie hnta ticket kt nuff.br dier bg be.alhamdulillah setakat ni br 7 be.tp skg mslh tenet wat hal suzie xleh bw.so tkt be kna trik blk,uwaaa----insyallah pndekar akan dpt gak be.cma kna sabar skit r k. gud luck taw.

salam singgah PB,

aku pun baru je dalam dunia blogging dan nuffnang ni.

cuma aku kongsi sikit apa yang aku buat sebelum ni,aku cuba dapatkan trafik harian yang stabil.

stabil di sini,janganlah terlampau ketara perbezaannya.

aku mula dapat BE[setelah 3 bulan berblogging] bila aku berjaya mengekalkan 30-40 UV sehari.

bila BE dah melekat,aku mula rajin blogwalking[tambah trafik sikit demi sikit] dan rajin update blog sehari satu entry.

apapun masa kamu akan tiba jua ! :)

insyaallah nanti ada la rezeki pendekar nak dapat BE...teruskan lagi usaha yer pendekar...

ell pun baru je lagi dlm dunia blog ni..traffic cuma 400++ dh dpt BE, cuma BE murah2 je..huhu..hehe cuba update dekat survey ke..

semua...terima kasih sebab bagi galakan...pendekar sangat hargai pandangan dan idea yang anda lontarkan di sini...insyaALLAH...pendekar akan cuba praktiskan apa yang anda cadangkan okay??

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

 
Copyright © 2014 - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info - PB Networks - Buku Rujukan PTD