Pblegacy.Org™

Pblegacy.Org™ | Blog TravelBlogger di bawah payung Pblegacy Network™

Gym oh Gym

...assalamualaikum dan salam 1Malaysia kepada anda sekalian....

....kali ini pendekar nak sentuh sikit tentang gym.... atau dalam sebutan bahasa malaysia nya adalah gim.... hehe... kenapa pula pendekar nak buat entry tentang gym?? eh, mestilah ada sebabnya kenapa pendekar buat entry tentang gym ni... kalau tak ada sebab, buat apa lah pendekar nak memenatkan tangan menaip tentang perkara ni kan?? betul tak??
Ihsan encik Google....

...Gym yang pendekar nak ceritakan di sini bukan gim yang anda kaum perempuan dan anda kaum lelaki boleh masuk sama-sama itu ya.... gim yang ni tak ada kena ikut peraturan yang ketat pakai kasut..seluar panjang...daftar ahli...bayaran tinggi dan segala bagai lagi peraturan yang memeningkan kepala... Gim yang pendekar cerita ni adalah Gym Rakyat... yang selalu digembar-gembur dulu-dulu tu bagai dapat mancing ikan paus sekor gitu....ekekeke...

..di gym rakyat ini...anda tak adalah terikat dengan segala peraturan yang leceh-meceh segala.... tak perlu pakai kasut....tak perlu nak pakai seluar panjang... tak perlu bayar mahal-mahal...asal anda ada baju dan seluar aja, anda boleh masuk..hatta kalau anda berkaki ayam pun boleh masuk...asalkan anda ada duit RM4.00 (ringgit malaysia empat sahaja).... ataupun lebih mahal / lebih murah... lagipun semua yang masuk ke gym ini adalah lelaki... so, perempuan tak ada la...ekekek...

Orang kenit pun nak masuk gym juga tau...ahaks...

...gim rakyat ini popular di kalangan body builder... pendekar pun salah seorang pengunjung setia gim ni dulu....tapi sekarang ni dah jarang-jarang dah pergi... semasa pendekar aktif berbodybuilder dulu... otot-otot pendekar ketak-ketak...sekarang ni dah berlemak banyak...walaupun bentuk nya masih bersisa...huhu....sayang rasanya.... perut pun dulu ada six pads.... tapi sekarang ni dah makin tenggelam pula... hadoii la..... menyesal betul lama sangat tak main besi  ni... huhuhu....

...kawan-kawan yang dulu ada kat bawah la ni dah naik pulak badan... ketak-ketak lagi..otot timbul besar-besar belaka....jealous pula rasanya....arrgghhh..tak kira...nak main besi juga lah balik....nanti kalau free hujung minggu ni nak pergi main besi lagilah... rindu pula rasanya... biarlah tak ada awek / cewek / girlfriend / amoi / makwe.... asalkan ada besi boleh main....  fuhh... sangat senang hati kalau ini macam...ekekek....

....jadi para pembaca sekalian...especially kepada yang lelaki tu...marilah kita sama-sama memeriahkan gim...supaya badan kita makin sihat..dan kita akan terlihat gagah... bukannya terlihat kurus meleding ataupun buncit melendut.... macam lagu dangdut...." gendut...gendut...gendut..."  ekekeke..... tapi kita nampak gagah supaya orang akan respek kita.... tahu bahawa Islam memiliki para pahlawan yang gagah perkasa belaka... bukannya para pahlawan yang kurus meleding...gemuk melendut...yang tempatnya hanya duduk di kerusi dan tilam empuk... sambil mengomen itu ini...tapi apabila diserang... oh tidak....menyerah kalah tanpa berlawan.... bagai orang bacul.... baling batu sembunyi tangan.... mendabik dada konon dia hero...tapi haprak.... tolonglah kawan...lu tak sesuai duduk sini... lu duduk sana la...

...walaupun kita tahu malaysia ini aman sekarang ini...namun kita mesti bersedia...bersedia dari segala segi...ketenteraan kita dah ada...artileri dan persenjataan semua dah ada.... kepakaran teknologi pun kita dah ada... tapi apa akan jadi jika semua system pertahanan kita  shoutdown??...dengan apa kita akan berjuang?? nak berlawan tapi ilmu tak ada... lawan pula besar-besar... tegap-tegap belaka...
Boleh ke nak kalahkan kalau musuh2 kita semua macam ni??

...tepuk  dada tanya hati....wacchhhaa~~~~........


p/s : pendekar kalau boleh nak juga jadi tough...tapi bukan tough yang berlebih2an...cukuplah tough yang boleh mempertahankan diri jika diserang.... kerana dunia kini menjadi semakin kejam... huhuhu...jadi, selamatkan diri anda dan orang yang tersayang..ekekek... 


pendekar nak jadi macam ni...
Gambar Hiasan
..bukan macam ni....
huhuhu....tak serupa manusia dah ni...

6 Komentar untuk "Gym oh Gym"

klu pendekar jd cm tu, jgn lupe bg suzie no fone k..auwwww

wah3... rajin2 la berusaha ye pendekar ye :D

wah , dh mcm penduduk planet pluto dah mamat tu . gudluck bro n doakan ak sekali . haha . rajin2 follow la :)

kalau bergym badan cantik macam gambar hiasan 2 dari bawah tu cun...kalau cam yg bawah sekali tu..mak oi.....cam makhluk asing..takut teman.

badan macam gambar negro tu pun tak ok..buruk la....

alahai pendekar.. nanti perut pendekar jadi boroi nyot nyot..

pensyarah lady ahli bina badan.. bila die berhenti perut die jadi boroi yg teramat.. dulu ingt lagi time makan dgn die, die x makan nasik.,...die makan aym jerk :P byk.. terkejut jer tgk waktu mule2 tu :P..

@ suzie -> wah...nak ngorat pendekar ke ni?? huhuhu...

@ ahmadjo -> mudah2an bro...

@ remaja2020 -> pernah ke hang dengar pendduduk planet pulto main blog?? haha...

@ shahrizah -> badan tu semua tak okay...tapi kekuatannya luar biasa.. percayalah... pendekar bukan nak jadi terlebih macam tu...pendekar nak jadi tough sederhana je..tak lebih tak kurang..

@ lady -> dia boroi sebab dia tak dapat hentikan tabiat makannya...untuk disesuaikan dengan keadaan semasa... dah berhenti main besi tapi masih amalkan tabiat pemakanan ahli bina badan..so, canmtu la jadinya..huhu...

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

 
Copyright © 2014 - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info - PB Networks - Buku Rujukan PTD