Pblegacy.Org™

Pblegacy.Org™ | Blog TravelBlogger di bawah payung Pblegacy Network™

BERANI MATI : BLOG AKU BEST !


...oh...biasa saja...Incek Ben mencabar pendekar untuk menyahut cabarannya...iya...pendekar berani mati bila mengatakan bahawa blog pendekar bagus... oh..kenapa?? kerana di sini anda bisa mendapatkan apa yang diperlukan oleh hati anda...bukan apa yang diperlukan oleh nafsu anda...

...oh...pendekar berani untuk dikritik...dikatakan bangsat...dikatakan hina...dibilang mengejar nama segala...kerana pendekar berani...berani menyahut cabarannya...kerana apa perlu ditakuti?? sedangkan kita semua sama...kau aku punya nama...kau aku punya pancaindera... oh...biasa saja jika kita sedar segalanya... berani kamu mengatakan kamu yang terbaik...berani kamu mengatakan kamu yang terhebat....berani kamu mengatakan kamu yang terbagus... makanya...ya...makanya....kamu juga berani untuk menerima hakikat bahawa kamulah yang terburuk-terhodoh-tergila-termereng segala !

...oh...biasa saja....kenapa perlu dibanding-banding...ilmu bukan untuk dipertanding....siapa yang terhebat...siapa yang termahsyur...bukan apa yang kita cari...kita mencari jati diri...yang tersimpan kukuh di dalam sanubari...biar jasad musnah di mamah bumi...jati diri itu tidak akan pergi... oh...biasa saja jika pendekar bilang kamu juga yang terbagus...terhebat...termahsyur... dalam gayamu yang tersendiri... bukan kerana betapa banyaknya cerita yang kamu hampar...tapi dengan banyaknya keinsafan yang kamu sebar !

...oh...biasa saja bila pendekar bilang blog ini yang terhebat...jika senda gurau mengatasi kalimat...pada jiwa yang kekat...bukan bermakna pendekar kekwat...oh..tidak sesekali hamba melatah...pada kebenaran yang tertera sudah..buruk-baiknya pendekar berkuda... anda yang menentukannya !

...oh...biasa saja...jika bulan hadapan genap 4 bulan pendekar berkuda berkelana di alam maya...menyelongkar isi-isinya...menjalin persahabatan di mana-mana...bersama senyum indah yang tercipta... saat bibir mengungkapkan salam sejahtera !

...oh...biasa saja...jika ditanya tujuan berkelana...hanyalah untuk menambah rencah cerita...mengutip ilmu di mana-mana...meluah perasaan yang bersemayam di dada... oh...tidak pernah terlintas menabur fitnah segala...menyebar aib menggunung nista !

...hey ! jika dikatakan pendekar tamak...percayalah...pendekar mahukan pembaca yang berani mengatakan merekalah yang terbaik...merekalah yang sanggup mati mempertahankan kebenaran ! mereka yang sanggup menghadapi cacian-makian-umpatan hanya kerana kebenaran yang terpikul di pundak mereka ! ..oh...biasa saja...anda biasa...pendekar juga biasa...namun tindakan kita yang menentukan segalanya ! kau aku tercipta dari unsur yang sama ! tiada beza satu apa...

...oh...biasa saja...jika pendekar bilang pendekar tidak mungkin sekadar bermain di pinggiran...kerana bukan itu tujuan pendekar menempuh alam kehidupan...melihat-lihat dari pinggiran...namun berani menerjah memikul beban.... kerana umpama "Pendekar Terulung Tidak Tercipta Sedetik Cuma..."
biar setinggi manapun ombak...sekuat manapun ribut taufan...jika tidak mati melawan...tiadalah namanya pendekar berkuda....

...oh...biasa saja...jika dicaci-dihina-dinista...jangan lupa mengingatkan jua...serangkap kalimah bicara cukup untuk menceritakan segalanya....oh...biasa sajaaaaaaaaaaaa !

p/s : ilmu bukan untuk dipertanding...pangkat harta bukan untuk diperbanding...kerana apabila nyawa sudah terpisah dari jasad... hancur lumat jua di mamah bumi...oh..biasa saja !
40 Komentar untuk "BERANI MATI : BLOG AKU BEST !"

pendekar!ayuh, kite semamangnye berani:P
jgn lupe tgk arjuna malam ni. pendekar punyer member kan??:P

@Anisa Hang Tuah

oh...biasa saja...namun..apakah ini komen?? waduh...

@tomatokering :)

wah..semangat benar sekalian?? ayuh kita terbang tinggi ! ! (^_^)

wow.. pendekar, gomok sokong kalo bagi pinjam kude! hahaha

apa nak takut? sebab tiada siapa yang tak berani dan tak malu di dunia blogging ni.. (yeke?)

bagus! pendekar mmg berani..
blog ni mmg bagus..;)

jangan lupa kuda..bw sekali..haha

@g0m0k9enDek

taknak lah bagi pinjam kuda...tak ikhlas nak menyokong tu...kalau kutuk lagi pendekar suka...(^_^)

@amira

kalau orang tak takut...kenapa tak berani join kan?? hehe...

@najihah sahami

best ke?? oh..terima kasih...(^_^)...anda juga sangat best...

Salam dari hamba...hamba bukanlah pendekar dan bukan juga super Saiya..bukan juga seorang ninja...tapi hamba memang rasa kata2 tuan hamba memang buat orang teruja,,susunan ayat mengikut bait2 nota...seronok di baca isinya juga ada,inilah melayu yg pantang dicabar..agar ia jadi ikutan pemuda harapan bangsa...jangan dikira untung 40juta...kerana duduk di Syurga tak ada limitnya...cuma bila melangkah kesana kenalah jaga2..agar tiada kelalaian dicipta..all the best tu you and your kuda...huhu

Pendekar...bknkah sy sudah kata kamu pedaass tapi beralaaaasss..caiyok pendekar caiyok!!

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

kajang pak malau kajang berlipat
kajang tuan mengkuang lalu...
datang hamba bukan merempat..
Datang hamba singgah bertempat...

terbaik dr hati luahan ko~ yeah!!! hidup pendekar!!! hahahah,,, ayuh..join2...hahaha

saya pun berani mati....jom singgah blog saya...boleh kita berkenalan..

hak3..berani mati punyer pendekar... ^_^

salam
dah pkl 2 am LM datang jenguk blog pendekar..mmg best la kat sini.

takkan pendekar hilang didunia..haha

Saat baca perenggan 1,ingatkan nak gaduh rupa-rupanya idak..

wow, kena ada ilmu silat nk masuk sini... heheh

jom meriahkan arena blog. saling kunjung mengunjung. beri komen pun boleh. jgn kutuk2 ye.. hihi ^^

http://kaylizard.blogspot.com/2010/11/berani-mati-blog-aku-best.html

Terpikat pulak dgn bahasa pendekar kali ni.Memang best tau!

pendekar mesti lah kena barani. =)

Salam perkenalan.Cik Ila follow.. :)

salam kenal.. cayalah!.. berani mati betul. :)

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

 
Copyright © 2014 - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info - PB Networks - Buku Rujukan PTD