Pblegacy.Org™

Pblegacy.Org™ | Blog TravelBlogger di bawah payung Pblegacy Network™

NUFFY TIDO? APA YANG PERLU ANDA LAKUKAN...

....bismikALLAHumma ahya waamut...eh..terbaca doa tido la pulak....hehe... sorry ya....
 ...Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan sekalian... 

...kali ini pendekar nak sentuh sedikit tentang cik nuffy yang tertidur....hanya sekadar memberikan maklumat tentang sifat-sifat cik nuffy ini dari pengalaman pendekar yang singkat di arena blogging dan blogwalking....tujuan pendekar berkongsi juga hanya untuk memberikan anda tips untuk membantu rakan-rakan blogger serta membantu diri anda dan pendekar sendiri....

...hidup untuk memberi....kunci kata yang dimiliki oleh blogger Denaihati.com pendekar pinjam untuk entry kali ini..maaf ya tuan punya blog..hehe...dan juga quote "sharing is caring" yang selalu kita dengar yang sangat popular di arena blogging community...

...maka dipendekkan ceritera oleh sahibul hikayat...apabila kita atau anda berblogwalking ke blog-blog atau page teman-teman...anda akan dapati DUA keadaan cik nuffy ini...sama ada sedang tidur..ataupun telah terjaga....

...keadaan pertama..cik nuffy sedang menari-nari...apabila anda mempunyai sifat murah hati..anda tidak akan teragak-agak untuk menderma kepada tuan punya blog bukan?? begitulah yang sentiasa pendekar lakukan....kerana pendekar sangat "respect" lagi "kagum" kepada para blogger ini... tidak kiralah sama ada mereka ini berblog hanya untuk suka-suka...ataupun untuk mendapatkan income pasif (passive income)...

...keadaan kedua...cik nuffy sedang berehat..tidur (tido)...ataupun menyorok...di sini lah tindakan anda...sama ada anda akan jeritkan di kotak jerit a.k.a shoutmix bahawa cik nuffy sedang tidur dan menyorok ataupun diam dan tinggalkan sahaja...dan teruskan berblogwalking...

...tetapi tidak bagi pendekar...pendekar dapati sesuatu yang jarang anda tahu ataupun tidak tahu langsung...mahupun anda tidak sedar mengenainya.... daripada apa yang pendekar perhatikan...jika pada lawatan kali pertama anda sampai ke blog yang menunjukkan bahawa cik nuffy sedang tidur atau menyorok.... ada satu langkah yang boleh anda lakukan untuk membangun-bangkit-bom-letup-kan cik nuffy ini sehingga dia terjaga...apa yang perlu anda lakukan?? hehe...di sinilah rahsia yang pendekar ingin kongsi bersama anda...

..oleh kerana cik nuffy ini mementingkan aliran trafik kepada blog2 yang menjadi kediamannya...maka di situlah rahsia cik nuffy yang sebenar....tindakan untuk membangun-bangkit-bom-letup-kan cik nuffy ini sangatlah mudah... anda hanya perlu REFRESH atau RELOAD blog itu semula...anda faham maksud pendekar bukan?? cukuplah hanya sekali dua anda refresh / reload page itu...jadi jumlahnya hanyalah tiga kali... tapi pastikan sebelum itu page tersebut telah loading complete...jika tidak...lain jadinya...hehe...

..insyaALLAH..cik nuffy ini akan menari-nari dan berjoget2 di hadapan anda pada kali pertama...jika tidak kali pertama pada kali yang kedua anda refresh page / blog berkenaan... jika pada kali yang kedua itu cik nuffy tidak juga muncul...maka tindakan yang seterusnya terpulanglah kepada anda...pendekar hanya memberikan tip sahaja... okay...

...pendekar kadang kala akan memberitahu anda tentang perkara ini...kerana setiap kali pendekar singgah ke blog rakan-rakan....pendekar tidak akan lupa untuk melakukan dan melaksanakan tip ini....tujuan pendekar hanyalah satu...membalas budi para blogger yang berkunjung...dan juga membantu para blogger...pendekar tidak berkira pun siapa orangnya...hehe...

...sekali lagi pendekar ingin sampaikan..."sharing is caring".... quote for our community...(^_^)...

...terima kasih kerana membaca... zupppssssssssss............

1 Komentar untuk "NUFFY TIDO? APA YANG PERLU ANDA LAKUKAN..."

Wahhh!! bagus tips ni pendekar!! aku nk try jugak la nanti..tapi cik nuffy ko terjaga je manjang! aku awayz dermo untuk lo!!sharing is caring!

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

 
Copyright © 2014 - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info - PB Networks - Buku Rujukan PTD