Pblegacy.Org™

Pblegacy.Org™ | Blog TravelBlogger di bawah payung Pblegacy Network™

PESANAN BUAT TEMAN-TEMAN

....assalamualaikum...

selamat menikmati kembali entry hamba....di sini hamba ingin memberikan sedikit komen dan kritik kepada teman-teman yang dihormati.... semoga pandangan dan kritikan hamba akan memberikan anda suatu idea yang lebih jitu dalam arena blogging dan blogwalking....

hamba mahu berterima kasih  kepada teman-teman sekalian kerana sudi singgah ke arena persilatan hamba yang tidak seberapa ini... sehingga hamba mendapat lebih daripada 100 hits sehari... bukankah itu menakjubkan dan menerujakan hamba yang baru sahaja 3 hari mencipta blog ini.... (^_^) .... hamba sangat-sangat teruja sebenarnya..juga sangat terharu dan gembira sekali... hehehe.... terima kasih sekalian....

...juga pada yang sudi memijak-memukul-mengetuk-menembak-menggali-mencantas dan lain-lain lagi pada Nuffy di blog hamba...hamba ucapkan terima kasih..(sangat terharu sebenarnya)...dapat title Glitterati oleh Mr. NUFFY yang baik hati... (puji sikit..hehe..




....berbalik kepada topik asal....hamba ingin mencadangkan kepada sekalian blogger agar anda meletakkan SHOUTBOX dan CBOX di tempat yang mudah dilihat oleh teman-teman lain supaya senang meninggalkan jejak di blog anda....supaya anda membuat lawatan sambil belajar semula di blog mereka....dan juga apabila anda melawat mereka...tinggalkanlah jejak anda di SHOUTBOX atau CBOX tuan rumah supaya mereka dapat mengesan jejak anda..tulislah apa yang patut....hehehe....

...yang satu lagi adalah tentang FOLLOW atau IKUT button.... letakkanlah di tempat yang mudah dilihat seperti di bahagian atas ataupun di bahagian kiri/kanan blog anda....itupun jika anda merasakan bahawa blog anda sangat MENARIK, PENUH INFORMASI, CUTE, WAJIB DI BACA dan sebagainya.... ini untuk memudahkan pengunjung anda mengikuti blog anda dan menikmati entry-entry yang anda paparkan....

....lastly tentang iklan.... NUFFY ataupun mana-mana iklan yang anda join... haruslah diletakkan di tempat yang mudah dilihat juga.... supaya para pengunjung blog anda dapat klik  pada iklan anda dengan lebih mudah.... dan anda juga dapat menikmati keenakan berblogging... (^_^)....




...Ketiga-tiga perkara di atas adalah yang paling penting di arena blogging pada pendapat hamba... selain daripada entry yang anda paparkan....kerana perkara-perkara di atas akan menjamin traffic dan kemampuan blog anda kekal meskipun anda tidak meng'edit' entry anda sejak sekian lama.... kerana hamba percaya.... teman-teman blogger anda pasti akan melawat blog anda nanti... hehehe....


sekian dari PENDEKAR BERKUDA

 SELAMAT BERBLOGGING dan BERBLOGWALKING... (^_^)

 p/s :: terima kasih pada teman-teman yang sudi singgah dan meninggalkan jejak di karpet rumah hamba.... insyaALLAH...hamba akan balas kembali kunjungan anda semua... :-)



 
7 Komentar untuk "PESANAN BUAT TEMAN-TEMAN"

syabas tuan pendekar.. 3 hari menceburi dunia blogging.. Welcome to the club!.. we'll support u.. selalulah dtg dan singgah ke blog pu3 eh.. tq

wow? bru 3 hari?? that's great 4 a beginner..sy pulak agk lame blogging.tp bru 3 ari buat nuffy.slame ni xde mood pn nak BW2 ni..skrg bru lah lahir mood scare tibe2..all the best 4 u and me..^^

Pendekar ni sebenarnya dah ada blog lain dulu, tp dia kata suam2 kuku, sekarang dia dah tau trick, dia share kat kita. Bagus la ang ni.. Btw, blog aku tu aku letak follower kat bawah sebab ada nama Allah di sebelahnya. X syok la manusia atas, Yg Maha Agung di bawah. Follower lak dah ada lebih seratus, bukan nak tayang, tp kalau orang nak ikut, tp x ingat dah ikut ke belum, x perlu dia check lama2 kan.

bagus..bagus... pendekar rajin bekerja...tiga hari dah ada kemajuan....

saya guna ajax shoutbox. harap tak menyusahkan rakan-rakan :)

Salam Ziarah dan persahabatan
Sukses selalu

...hehehe..teman-teman sekalian....terima kasih sebab memuji...ada juga yang mengkritik... dan memang sangat bagus sebenarnya... hehehe...
masa untuk mebalas komen-komen anda semua...hehehe....

puteri :: terima kasih kerana memuji.... (^_^)....

rafhanah :: selamat berblogging...sama-samalah kita berusaha...hehehe....

CgMas :: Macam tau-tau je.... memang pendekar ade blog lain dulu... tapi blog tu jadi parah sebab hamba selalu godam-godam setting dia... jadi hancur... makanya pendekar malas nak post kat situ dah...hehehe...

mama qistina :: terima kasih...anda juga...(^_^)..

dunspeak :: hamba tahu anda pakai ajak shoutbox...hamba pun teringin nak letak sebenarnya...tapi nanti ada yang tak tahu pula... makanya..pendekar letak yang jenis karpet....terus terhampar...hehehe....

Lulus Sutopo :: Terima kasih.... nanti di balas kunjungannya ya... (^_^)

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

 
Copyright © 2014 - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info - PB Networks - Buku Rujukan PTD