Pblegacy.Org™

Pblegacy.Org™ | Blog TravelBlogger di bawah payung Pblegacy Network™

LELONG.MY = APA YANG PERLU ANDA TAHU??

......Waccchhhhaaaaaaaaaa............ooopppsssssssss.....terbabas....hehe...(^_^)
......Assalamualaikum dan salam sejahtera teman-teman sekalian.... 

...untuk makluman tuan-tuan dan puan-puan..(haih...melebih-lebih pulak dah pendekar ni...haha...)... STOP!  ....untuk makluman teman-teman sekalian....pada entry kali ini pendekar akan huraikan sedikit mengenai sponsor-sponsor kita yang sudi untuk menabur duit $$ kepada kita bagi mempromosikan perkhidmatan / barangan mereka... haha....murah hati betul kan kan kan??..haha...

...entry yang pertama... LELONG.MY..... 
Lelong.My....KLIK SINI

...apakah Lelong.My ini?? fungsinya? perkhidmatan yang ditawarkan? boleh buat duit tak? boleh tambah side income tak di sini?? itulah antara kupasan pendekar pada kali ini...


...LELONG.MY.... portal lelongan umum....

...mukaddimah :: sila tonton Cerita 3 ABDUL lakonan Tan Sri P. Ramlee...hehe...lelong itu sendiri dah terpacak kukuh dalam minda kita sebagai suatu cara untuk melariskan jualan dan mendapatkan wang melalui jualan (biasanya barangan) secara bidding... dengan harga yang dipersetujui oleh penjual dan pembeli.... penjual akan meletakkan satu harga terendah bagi sesuatu produk bagi menarik minat pembeli untuk membida produk tersebut (kadang2 ja kena bida...kalau barang murah jarang orang nak bida...) hanya pembida yang meletakkan harga tertinggi daripada semua pembida akan memiliki barangan tersebut... (kena bayar la dulu...haha...ingat free ka??..)


...Kewujudan portal Lelong.My memudahkan para penjual untuk menjual produk mereka dengan cara yang lebih pantas...hatta kalau anda mahu melelong jam ke...rantai ke...kereta ke.... pergilah ke Lelong.My... mana tahu anda boleh dapat harga yang lebih daripada yang ditawarkan oleh orang lain...hehe... di sini..para pembeli pula boleh mendapatkan barangan yang diingini oleh mereka dengan harga yang mungkin lebih murah daripada yang dijual di kedai-kedai atau shopping mall...haha...untung tau...

...di portal ini...anda bisa perlu mendaftar sama ada sebagai BUYER (Pembeli) mahupun SELLER (Penjual / Orang yang memiliki barangan...)... anda tidak perlu membayar apa-apa pun di sini... cuma mungkin selepas setiap urus niaga yang berjaya...penjual akan di caj sekian sekian...haha...faham-faham sendirilah ya... hehe...hak-hak pembeli akan dilindungi di sini... jadi tak perlu risau tak dapat barang lepas bayar ya...bagus tu...(^_^)

...yang bagusnya tentang portal ini...ia membantu para peniaga untuk menjual barangan yang tidak dapat dijual di waktu biasa..ataupun stok-stok lama yang tak dapat dihabiskan jualannya selepas tempoh masa yang ditentukan.... kalau pasal makanan...jangan harap boleh lelong.... sedekah bagi kat anak-anak yatim ja la ya..haha...dapat juga pahala..kan kan kan??



....Justeru itu...kepada para-peniaga yang mahu melariskan / menghabiskan stok barangan / perkhidmatan mereka dengan lebih cepat tanpa mengeluarkan kos promosi yang tinggi... pendekar sarankan kepada anda sekalian untuk mencuba di Lelong.My...


...portal ini juga mengandungi commnunity site ataupun forum yang membolehkan para penjual/pembeli berinteraksi dan berkongsi ilmu/maklumat tentang barangan yang ditawarkan.... boleh juga join walaupun anda tak jual/beli barang...nak usha awek atau pakwe pun boleh..haha....


...Sekian tentang sponsor kita yang pertama untuk minggu ini....


P/s :: Kredit ditujukan kepada WWW.NUFFNANG.COM.MY kerana membantu para blogger untuk menjana pendapatan tanpa mengetepikan semangat tolong-menolong di antara kita... SYABAS Mr NUFFY!  semoga kalian terus sukses!...hehe... (^_^)
 
Pendekar Berkuda - " Pendekar Terulung Tidak Tercipta Sedetik Cuma "
4 Komentar untuk "LELONG.MY = APA YANG PERLU ANDA TAHU??"

okey ke service lelong.my ni??blom lagik teraiii..tapi mudah.com tgk kat opis ni ramai nerai..ade dorg yg jual hp tepakai la n ade gak yg sudi membeli nye.

same jela konsep..tapi kat mudah.my bukan konsep lelong..tak kenakan caj apa2 apa...haha... risiko untuk tak dapat barang lepas bayar sangat tinggi..haha..

aleeya: bukan mudah.com la.. sekarang die da upgrade jadi mudah.my.. ehe.. aku ade gak jual menerusi mudah.my..alhamdulillah ok je..buat la confirmation dulu..

:: memang dah tukar pun jadi mudah.my...tak pernah pun dengar dari mula lagi dia tulis mudah.com... promosi sahaja dah promote mudah.my..

:: mudah.my memang bagus kalau ada rasa percaya n yakin dengan penjualnya...lepas tu tak perlu nak letak harga rendah2 macam kat lelong.my...haha...

Seni menghuraikan topik adalah curahan dari rasa hati yang merasa. Anda boleh memberikan maklumbalas sesuka hati anda. Tapi sebarang ulasan yang tidak berkaitan dengan topik mohon dielakkan. Begitu juga ulasan yang bersifat memalukan. Terima kasih kerana bekerjasama.

 
Copyright © 2014 - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info - PB Networks - Buku Rujukan PTD